На лімузинах і з алкоголем по центру Рівного: випускний святкувала престижна спецшкола

Випускники рівненського «Центру надії» проїхалися лімузинами. Рівняни помітили келихи в руках.
Джерело
Усі фото Олександра Мельничука

У Рівному свято випускників відзначилося не лише гарними сукнями та кліпом-подарунком від батьків. Рівняни вже другий день підряд «ламають списи», обговорюючи проїзд випускників «Центру надії» на лімузинах, замовлених батьками.

Декому «ріже очі» порівняна розкіш святкування. Інші звернули увагу на келихи в руках випускниць, які, швидше за все, наповнені шампанським.

Фото ще 24 червня оприлюднив рівненський журналіст Олександр Мельничук. На них видно келихи, очевидно, з шампанським, в руках випускниць (обличчя дівчат заретушовані «Четвертою владою» – авт.):

У відповідь на закиди щодо розкоші святкування керівниця модельної агенції «Панна» Вікторія Дембіцька, дочка якої – серед випускників «Центру надії», написала на своїй фейсбук-сторінці гнівний пост, в якому пояснює, що лімузин  – це подарунок дітям за їх працю та старання.

А подарунок батьки замовили за свої зароблені гроші у місцевого підприємця.

Водночас в цьому коментарі ми не побачили заперечення того, що випускниці, виглядаючи з лімузина, вживали алкоголь.

Тож «Четверта влада» звернулася до Вікторії Дембіцької з проханням уточнити цю інформацію. У відповідь рівнянка обурилася, що журналістів цікавить ця тема, порадила зайнятися іншими, але зрештою написала:

«Наші діти відпочивали на випускному під контролем батьків, вчителів, та в рамках закону!»

На пряме уточнююче питання чи вживали випускники в лімузині алкоголь Вікторія Дембіцька чіткої відповіді не дала. Водночас порадила перевірити вживання алкоголю випускниками у всіх школах Рівного.

Водночас речниця патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко розповіла «Четвертій владі» про особливості складання адмінпротоколів за розпивання алкоголю в громадських місцях, якщо такі випадки фіксують патрульні.

Якщо особи, які розпивають алкоголь в громадському місці, мають вік до 16-ти років, то адмінматеріали складають на їх батьків.

Протокол складається за ст. 178 КупАП ( розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п`яному вигляді) – штраф 17-85 гривень.

Якщо ж тим хто розпиває – від 16-ти років, то протокол складається на самих правопорушників.

Стосовно неповнолітніх – суму штрафу вирішує суд, повнолітніх та їх батьків – патрульні.

Якщо встановлена особа, яка довела неповнолітнього до стану сп’яніння, тоді її можна притягнути за ст. 180 КупАП (Доведення неповнолітнього до стану сп`яніння). Тягне за собою накладення штрафу від шести до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (102-136 грн.)

Як йдеться на сайті закладу, «Рівненська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Центр надії» Рівненської міської ради є адаптивно-розвивальним двомовним закладом, у якому інтегруються дві програми:

державна програма спеціалізованої школи та програма індивідуалізованого навчання на основі методики та принципів зарубіжної технології модульного навчання Школи завтрашнього дня (США).

«Центр надії» виконує свою освітню місію, забезпечуючи інтеграцію передових вітчизняних та зарубіжних технологій модульного навчання, запроваджуючи елементи індивідуалізації, створюючи освітнє середовище школи-родини, формуючи необхідні умови для співпраці учня, вчителя, батьків.

Створена на засадах таких християнських чеснот як Віра, Надія, Любов, школа дотримується життєвого кредо: повернемось до Бога, до батьків наших, до особистості.

У школі навчається 280 учнів. Випускники школи продовжують навчання у закладах України, Росії, країн Балтії, Німеччини, Польщі, Словенії та Японії».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте