Вже сьогодні Думановський мав би вийти на роботу: що кажуть в рівненській дитячій лікарні

Костянтин Думановський домігся в суді вдіновлення на посаді хірурга. На фото його батько Георгій Думановський, який представляв сина в суді
Джерело
Фото з архіву

Рівненський міський суд поновив на посаді хірурга Рівненської дитячої лікарні Костянтина Думановського, якому оголосили підозру через смерть дитини.

Про це на своїй фейсбук-сторінці пише рівненська журналістка Інна Білецька, яка, разом з колегами, підтримує сім’ю 5-річного Миколки Антонюка та висвітлює судовий процес щодо Думановського:

Нагадаємо, що понад півтора року тому в Рівненській обласній дитячій лікарні помер 5-річний Миколка Антонюк. Лікаря-хірурга Костянтина Думановського звинувачують у неналежному наданні допомоги дитині. У зв’язку з цим його звільнили з лікарні.

Однак в січні 2016 року Думановський звернувся з позовом до Рівненського міського суду, аби поновитися на посаді та стягнути кошти за час вимушеного прогулу.

26 липня рішенням Рівненський міський суд поновив лікаря на посаді і  він знову може працювати в Рівненській дитячій лікарні.

Адвокатка Думановського Людмила Конончук відмовилась коментувати рішення суду і повідомила, що це можливо лише за згоди її клієнта.

– На жаль, я не можу нічого прокоментувати, тому що дію виключно в інтересах свого клієнта, – каже адвокатка. – Зв’яжіться з ним і якщо він погодиться, аби я коментувала, тоді я прокоментую.

Натомість сам Костянтин Думановський відмовився від коментарів, лише зазначивши, що не знає, коли вийде на роботу в лікарню:

– Я не знаю, коли я піду в лікарню. Хіба лікуватися? Поки я нічого не хочу коментувати.

– Рішення є негайним до виконання? – журналістка.

– Я ж вам кажу, що я  з ним детально не знайомився і я нічого не хочу говорити…

– Ви плануєте надалі працювати в лікарні?

– Я нічого не коментую.

Представник лікарні в суді Сергій Удовиченко розповів, що, за рішенням суду, вже сьогодні Костянтин Думановський мав би вийти на роботу.

– Рішення суду негайне до виконання, – пояснює представник.

– Скажімо так, він мав би вийти сьогодні зранку на роботу. Вчора суд оголосив рішення, проте всупереч вимогам закону вступну і резолютивну частину рішення суду він вчора сторонам не видав, а лише сьогодні на вимогу представника лікарні.

Я з ним не ознайомлювався. Також мотивувальну частину ще не видали. Тому не можу нічого сказати.

«Четверта влада» поцікавилася в головного лікаря Рівненської дитячої лікарні, чи буде Думановський працювати і далі дитячим хірургом. Головний лікар Віталій Бойко каже, що в лікарні його не чекають.

Головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Віталій Бойко каже, що лікарня подаватиме апеляцію на рішення суду про поновлення. Фото з архіву

– Ну ми ще не бачили рішення суду з цього питання. Але сьогодні ми це обговорювали..То що я можу сказати? Ми не хочемо бачити цю людину у своєму колективі.  Ми будемо подавати апеляцію. А якщо він прийде на роботу, то є у нас деякі плани щодо цього…поки що не можу розповісти…

– Тобто він не працюватиме в лікарні? – журналістка.

– Ми не хочемо, щоб він тут працював і зробимо все можливо, щоб він не працював. 

Нагадуємо, окрім цього судового процесу, справу Думановського розглядають ще в межах кримінального провадження.

Лікаря обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 140 Кримінального кодексу України – невиконання чи неналежне виконання медичним чи фармацевтичним працівником своїх професійних обов`язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте