П'ять слів, які заважають досягти успіху

Джерело
Ілюстраційне фото з сайту ubr.ua

Ви щодня використовуєте ці п'ять слів і навіть не здогадуєтеся, що тим самим прирікаєте себе на провал. Приберіть їх зі свого лексикону і ви будете вражені тими змінам, які стануться у вашому житті та роботі.

Слова, які ми щодня вимовляємо в офісі і поза роботою, багато в чому визначають ступінь нашої успішності, пише ubr.ua. Колумніст журналу Inc.com Джеффрі Джеймс помітив, що в лексиконі тих, що «постійно програють» найчастіше зустрічаються ці п'ять слів:

1. «Удача»

Непередбачені події дійсно можу вплинути на результати вашої роботи, але слід вловлювати різницю між «подією» та «удачею». Це різні речі.

Віра в удачу зосереджує вас на уявній конструкції, на яку ні ви, ні хтось інший не може вплинути.

Що ще гірше, удача стає приводом для виправдання провалу («Просто не пощастило») і знецінює ваші досягнення («Просто пощастило»).

2. «Ворог»

У вас і правда є конкуренти. І часом вони повинні програти, щоб ви виграли. І все ж у бізнесі немає ворогів.

Вороги бувають на війні, де люди вбивають один одного. Бізнес – це історія про те, щоб створювати гарні продукти, а не вбивати.

Коли ви називаєте своїх конкурентів ворогами, ви закриваєте для себе можливості в бізнесі. Сьогоднішні конкуренти завтра стають партнерами.

3. «Відмова»

Хотіли б ви, щоб люди завжди погоджувалися з вашими ідеями? Приваблива перспектива. Але в житті все інакше, і люди часто не сприймають ваші міркування.

Звичайно, ви можете сприймати заперечення людей, як відмову. А можете усвідомити, що насправді просто ваші бажання не збіглися з бажаннями іншої людини.

Замість того, щоб загострювати увагу на слові, яке автоматично робить вас нещасним, зосередьтеся на новому підході до питання або обговоріть ідею з ким-не будь іще.

4. «Ненавидіти»

У розмовах часто звучать фрази на зразок «Ненавиджу свого боса» або «Ненавиджу свою роботу». «Ненавидіти» – шкідливий слово, воно породжує хвороби у вашому тілі. Кожен раз, коли ви його вимовляєте, ви немов заражаєте свій організм раковими клітинами.

Мова не про те, щоб все сприймати в райдужних фарбах, просто, навіщо засмічувати свою свідомість ненавистю до чогось чи когось?

5. «Але»

Напевно ви знаєте людей, які обговорення будь-якого питання закінчують союзом «але».

Звучить це приблизно так: «Чудова ідея, але ...» або «Згоден, що ми повинні діяти, але ...». Союз «але» бентежить і вбиває будь-яке бажання щось робити.

Є просте рішення: замініть «але» на «і». Перевірте цей рецепт у дії, коли відчуєте, що з вас ось-ось вирветься чергове «але».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте