«Відкрити все: кому належать бізнеси, земля, будинки, квартири, машини», – пріоритет антикорупційного комітету ВР

«Треба щоб будь-який журналіст-розслідувальник чи активний громадянин міг легко з'ясувати: скільки квартир і будинків у генпрокурора, чи народного депутата, чи скромного землеміра Київради», – голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв
Джерело
«Четверта влада»

Народний депутат України, голова антикорупційного комітету ВР Єгор Соболєв  вважає, що головним пріоритетом роботи комітету є «Відкрити все».

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

Текст допису:

«Відкрити все

Кому належать бізнеси, земля, будинки, квартири, машини.

Що написано в кожній платіжці, яка сплачується за гроші платників податків.

Скільки заробляють і витрачають топ-посадовці.

Все це має бути в Інтернеті і доступно кожному громадянину в кілька кліків.

Для нашого антикорупційного комітету Ради – це один з пріоритетів.

З метою парламентського контролю заслухали сьогодні міністра юстиції Павла Петренка, чи готовий уряд відкрити з Нового року реєстр нерухомості.

За словами міністра, технічно для цього все зроблено, але є одна серйозна перешкода. БТІ, які раніше робили бізнес на оформленні продажів нерухомості, нахабно відмовляються передавати інформацію про мільйони квартир до державного реєстру.

Взяли на себе зобов'язання примусити їх це зробити законом.

В ньому же ж, я думаю, проведемо і норму, щоб інформацію в цьому реєстрі нерухомості можна було шукати не лише за адресою, але й за прізвищем.

Минулий парламент цього не захотів.

А треба. Щоб будь-який журналіст-розслідувальник чи активний громадянин міг легко з`ясувати: скільки квартир і будинків у Генпрокурора, чи народного депутата, чи скромного землеміра Київради».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте