У новорічну ніч на Волині запускати феєрверки дозволено, але обережно

Джерело
Ілюстраційне фото з сайту vidomosti-ua.com

Наближається найбільш очікуване та бажане свято – Новий рік. У ніч із 31 грудня на 1 січня лучани зустрічатимуть його святковими феєрверками та застосовуватимуть побутові піротехнічні вироби.

Це єдина ніч, коли чинним законодавством України, рішеннями органів місцевого самоврядування дозволено проводити такі заходи, пишуть vidomosti-ua.com.

Розпорядженням міського голови від 12.12.2012 № 610 «Про забезпечення пожежної безпеки під час новорічних та різдвяних свят» заборонено застосування піротехнічних виробів без дозволу відповідних служб.

З метою недопущення виникнення пожеж, підвищення рівня безпеки при проведені висотних феєрверків, концертних програм із застосуванням піротехнічних виробів у місті надається виключне право виконання цих заходів підприємствам, які зареєстровані у встановленому порядку і в статуті яких передбачений такий вид діяльності.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради надає дозволи на застосування піротехнічних виробів після поданої заявки, погодженої з управлінням культури міської ради, Луцьким міським відділом МНС України у Волинській області і вибухо-технічним відділенням науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області.

Тобто якщо організації, підприємства чи жителі міста вирішили провести феєрверк, то вони, в першу чергу, мають звернутись в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради (вул. Винниченка, 39 (тел. 244 886; 244 986), де надається допомога в організації такого заходу.

Разом із тим, у спеціалізованих магазинах міста вільно продаються піротехнічні вироби (бенгальські свічки, бенгальські вогні, бенгальські сірники, петарди-спалахи запалені тертям, пістони, хлопавки, салютні установки), поводження з якими не потребує спеціальних знань та навичок.

Вони використовуються з дотриманням вимог інструкції із застосування, яка додається до піротехнічного виробу або наноситься на його споживчому пакуванні і не є небезпечним для життя та здоров’я людей, не спричиняє пошкодження майна, не завдає шкоди навколишньому середовищу.

При проведенні масових заходів забороняється застосування споживачем побутових піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами та частинами побутових піротехнічних виробів, що рухаються.

При поводженні з побутовими піротехнічними виробами, непов’язаними з приведенням їх в дію, не допускається куріння та застосування відкритого вогню.

Винні за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів несуть відповідальність, згідно з чинним законодавством України.

Під час свят міським відділом УМВС України у Волинській області, муніципальною дружиною міста вживатимуться оперативні заходи щодо недопущення проведення самовільних феєрверків та салютів.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте