Повернули в комунальну власність одну із «роздерибанених» ділянок біля луцького парку

Проект забудови розданого гектару паркової землі на вулиці Космонавтів, який демонстрував один з депутатів Луцької міської ради. Нині одну із ділянок вже повернули в комунальну власність
Джерело
«Четверта влада»

Прокуратура Луцька повернула громаді міста земельну ділянку на вулиці Космонавтів біля парку 900-річчя Луцька, яку було передано у приватні руки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, у листопаді минулого року прокуратура міста провела перевірку з приводу порушень вимог земельного законодавства під час передачі у 2001 році у власність громадян земельних ділянок площею близько 1 га біля парку.

Рішення виконкому Луцької міської ради про надання у власність громадянам цих земельних ділянок визнане незаконним і скасоване Луцьким міськрайонним судом за позовом прокурора міста Луцька, ще навесні 2002 року.

Попри це, розпорядженням Луцького міського голови у 2009-му році, з посиланням на скасоване судом рішення виконкому, земельним ділянкам присвоїли поштові номери, а їхнім «власникам» видали державні акти про право власності на земельні ділянки.

Відтак прокурор Луцька в інтересах держави звернувся суду визнати недійсними державні акти про право власності, скасувати їх державну реєстрацію й повернути землю у власність громади.

Нині, завдяки реагуванню прокуратури, на виконання рішення суду одна земельна ділянка вартістю 300 тисяч гривень уже зареєстрована за територіальною громадою міста.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте