Війна за поліський бурштин: хто зацікавлений у тому, щоб розкрадання мільйонів на Рівненщині тривало далі (ВІДЕО)

Олександр Васильєв, із селища Клесова, свідок багатолітніх проблем Поліського краю через відсутність легкого отримання дозволу на видобуток бурштину. Його підтримують сотні земляків. Також він ходить з охороною і бере участь у створенні громадських формувань, які захищатимуть селян він заїжджих злочинців
Джерело
«Четверта влада»

«У цей бізнес намагається вклинитися вся Україна і доки там можна буде отримувати надприбутки – там буде неспокійно» – так один з народних депутатів пояснив причини стрілянини та «розбірок» в стилі 90-х на українському Поліссі.

Після зміни влади у Києві там почалася справжня війна за право нелегально видобувати бурштин. У цю війну втягнуті приїжджі озброєні «спортсмени», депутати, київські чиновники, місцеві селяни, міліція, СБУ…

Хто заважає бізнесу на сотні мільйонів доларів щороку стати легальним вивчали журналісти «Рівненського агентства журналістських розслідувань» на Рівненщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ коротку версію журналістського розслідування проекту Громадського телебачення «Слідство.інфо»: Бурштинові мільйони

Чому трапилась стрілянина 9 травня

Ця подія приголомшила Рівненщину. Близько сотні озброєних чоловіків характерної зовнішності приїхали в Клесів, як пізніше з᾽ясувалося, для того, щоб повернути контроль над нелегальним видобутком бурштину у цій «столиці» бурштиновидобутку.

З цими людьми приїхав і народний депутат від Партії регіонів Володимир Продіус.

На відео видно як відреагували молодики на селян, яких вони назвали «кріпаками». Зверніть також увагу як приїжджі поводяться з міліцією:

Журналісти поїхали в Сарненський район у селище Клесів, щоб поспілкуватися із громадськими активістами, які вже приїжджали в Рівненську облраду, щоб висловити своє бачення вирішення проблеми з нелегальним видобутком бурштину.

Громадський активіст із селища Клесів Олександр Васильєв. Його охороняють двоє людей в бронежилетах і, очевидно, зі зброєю. Хоча відкрито зброю ніхто не показував. Олександр каже, що це Самооборона Майдану – афганці – виділила йому охоронців.

Як стверджують джерела в правоохоронних органах, коли 9-го травня на Рівненщину приїхав нардеп Продіус із сотнею озброєних коротко стрижених озброєних спортсменів, то їхав він не на просто так – він отримав «добро» в Києві на повернення контролю над нелегальним видобутком бурштину – нібито від вже нової влади.

Начальник Рівненського обласного УМВС Микола Щирук про події на Сарненщині 9 травня:

За свідченням джерел у правоохоронних органах, конфлікт зі стрільбою і масовим збуренням полісян став наслідком кількох чинників:

По-перше – різкого зростання ціни на бурштин від кількох до приблизно 10 тисяч доларів за кілограм.

По-друге – у 2012 році в цей нелегальний бізнес втрутилися люди «сім’ї» президента Януковича і зробили свій переділ. І нарешті Майдан посприяв тому, що місцеві вигнали звідти заїжджих, але ті спробували повернутися.

Як рівненським бурштином зацікавилися в Києві

Олександр Васильєв розповідає, що київські зацікавились бурштином після того, як син Віктора Януковича взяв участь у ралі рівненським Поліссям у 2011-му році.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА поспілкувалася із колишнім представником правоохоронних органів. Він розповів, що до 2007-2008 року нелегальний видобуток бурштину був лише міліцейською темою, тобто «кришувала» його міліція.

Але коли в ці роки на світовому ринку бурштину – завдяки Китаю – збільшився попит на цей камінь – ціна виросла і заробляти на цьому стали також СБУшники, а пізніше через них і інші бажаючі отримувати надприбутки, в тому числі і в київських кулуарах.

Однак після виходу програми «Слідство.інфо» на Першому національному телеканалі цей екс-працівник перетелефонував і відмовився від своїх слів – наполягав, що СБУшників змусили закривати очі на одних і ловити інших лише після того, як цією темою зацікавилася «сім᾽я» – з 2012 року.

Саме тоді бурштином зацікавився син генпрокурора Артем Пшонка. З того часу в СБУ надійшли вказівки з Києва щоб служба сприяла новому порядку.

А ось що про це говорять Клесівські активісти Олександр Васильєв і Сергій Абрамчук:

Про «тему» міліції, прокуратури, СБУ

Нового начальника міліції Рівненщини Миколу Щирука призначили на посаду 14 травня, вже після випадку зі стріляниною. Але районна міліція досі не змінилася. Начальник Сарненської районної міліції пішов на лікарняне, а з 29-го травня призначений т.в.о. начальника райвідділу.

Він визнає вину правоохоронців, а також говорить і про інші державні органи, відповідальні за нелегальний видобуток:

Саме в обов’язках прокуратури є нагляд за діяльністю міліції. Ми спробували запитати в обласній прокуратурі скількох міліціонерів останнім часом притягнуто до відповідальності. Але спочатку невелика передісторія.

Нового прокурора рівненської області Сергія Кубрака рівненські громадські активісти невзлюбили відразу. Чи то через те, що його призначили кулуарно, потайки від громади, чи то через те, що він має автомобіль «Ауді Q7» вартістю близько мільйона…

Ця нелюбов проявилася зокрема в протестних акціях.

Під час однієї з таких активісти вломилися в кабінет прокурора щоб попросити його на вихід. Прокурор не пішов і, схоже, віддячує громадськості взаємною неприязню. За три місяці роботи прокурор області не провів жодної прес-конференції і постійно уникає публічності та спілкування із пресою.

Лише після набуття скандалу у Фейсбук, коли журналісти і громадські активісти збиралися писати звернення прокурору, прокуратура відразу організувала прес-конференцію 16 червня. На якій було сказано, що за бурштинові розборки 9 травня нікого не покарано, бо не вистачає доказів.

Замість прокурора чи його заступника ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ роз’яснювати як прокуратура бореться з корумпованими міліціонерами довелося прес-секратарю Людмилі Суржук:

Трьох міліціонерів піймали на тому, що вони втратили вилучені у бурштинщиків мотопомпи. Одного навіть вже засудили, звісно не до ув’язнення. Вгадайте яке звання має засуджений міліціонер? Старшина міліції.

Такий злочин міліціонерів люди описують по-простому:

За себе і за прокурора знову спробував відповісти новий начальник УМВС. Він закликає скаржитись, якщо є факти зловживань з боку міліції.

Під час перебування на рівненському Поліссі четвертого червня ми натрапили на черговий бунт місцевих бурштинокопачів зі спробою перекрити державну трасу.

Він був викликаний тим, що новий начальник обласної міліції вирішив вигнати з лісів, до прийняття змін в законодавстві, тисячі людей, які, після зникнення «даху», масово пішли мити бурштин.

Місцеві бунтарі також вказали нам на працівника СБУ, якого вони звинувачують в «кришуванні». Його колишній колега каже, що це не правда – він навпаки переловив чимало помп.

Йому навіть бурштинщики погрожували спалити машину. Однак, за словами місцевих, саме він був одним із тих, хто не давав працювати тим, хто був не під «дахом» «сім᾽ї». В той час як «потрібні» люди вільно працювали. Ми спробували поспілкуватися з ним, але він почав втікати.

Пізніше через його знайомого ми передали цьому працівнику СБУ що можемо поспілкуватися з ним в більш спокійній обстановці, але досі не дочекалися.

Спробували також в Рівненському обласному управлінні СБУ дізнатися їхню точку зору і відповісти на запитання. Телефоном це зробити не вдалося. Завітали в управління:

Натомість нам вдалося поспілкуватися із начальником міліції з іншого району області, який, зокрема, намагався захистити нашу знімальну групу від нападів окремих агресивних бурштинщиків.

Начальник Дубровицького районного відділу міліції Василь Зелінський:

А ось і народна відповідь на слова начальника чому люди не скаржаться офіційно:

Хто і як отримав ліцензії на видобуток бурштину

Проблема нелегального видобутку бурштину на Рівненщині існує з 96-го року. Однак лише останні п᾽ять-сім років світові ціни на бурштин піднялися настільки, що на цьому бізнесі за пару місяців можна стати доларовим мільйонером. Саме це, кажуть, і перешкоджає легалізації бізнесу.

Ліцензії на видобуток бурштину за весь час отримали лише дві фірми. Державне підприємство «Бурштин України» та приватне товариство «Сонячне ремесло», яке до отримання дозволу йшло 7 років.

Хто їм перешкоджав і хто допоміг розповідає керівник ТзОВ «Сонячне ремесло» Галина Симха. Її підприємство добуває бурштин у Володимирецькому районі Рівненщини.

Також Галина Симха розповіла своє бачення вирішення проблем з нелегальним видобутком бурштину:

Директор Дежавного підприємства «Бурштин України» у відрядженні, тому ми спілкуємось із першим заступником директора Орестом Жеребецьким, який працює на цій посаді лише півтора місяці. Замдиректора чомусь хоче утаємничити публічну інформацію.

Пізніше по телефону директор підприємства «Бурштин України» Микола Негруб повідомив що в рік видобувається приблизно три тони бурштину. А за біржовими підрахунками в Україні незаконно видобувається 60 тон бурштину в рік.

Однак у 2008 році уряд Тимошенко увів заборону на оренду лісових масивів чим зовсім зупинив легальний видобуток бурштину, адже 90% цього каміння знаходиться під лісом. Залишився лише нелегальний видобуток.

До середини 2013 року підприємство було збитковим, бо не було власного видобутку.

Уряд Азарова у 2011 році повернув можливість видобутку під лісами, але процедуру отримання дозволів ускладнив так, що двічі необхідно було погоджувати в 9 міністерствах і відомствах, а потім отримувати два розпорядження Кабінету Міністрів.

Це підтверджує і Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Ігор Тимошенко каже, що інвестори чекають роками не лише на дозвіл з видобутку бурштину, на Рівненщині є іноземний інвестор, який вже 5 років чекає дозволу на видобутку піску під лісом.

Про що мовчить ДП «Бурштин України»

Як так трапилось, що державне підприємство,  якому ніхто не заважає офіційно, за допомогою техніки, видобувати бурштин видобуває його менше (а відповідно і менше заробляє) ніж нелегальні бурштинокопачі?

Чому підприємство, яке мало би бути супер успішним і приносити великі кошти в бюджет приносить всього лиш 300 тисяч в квартал? Ми запитали це у різних експертів і самих Клесівців.

Нам розповіли, що на територіях, де добуває державне підприємство бурштин крадуть і місцеві і самі працівники та охоронці.

Голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов про низьку рентабельність державного підприємства:

Натомість джерела в правоохоронних органах і мешканці селища Клесів кажуть, що держпідприємство насправді не показує всього каміння, яке воно видобуває.

Що на підприємстві банально крадуть, а охоронці і керівництво закривають на це очі. «Там практично кожен охоронець вже собі хату збудував» – заявляє джерело.

Коли програма готувалася до ефіру, перший заступник з Держгеонадр України представив нового керівника ДП «Бурштин України».

Але як повідомив ще поки що діючий керівник підприємства, який став керівником у 2011 році, працівники не пустили нового директора на своє робоче місце і називають ці події рейдерським захватом. Адже досі не надано належних документів, які б підтверджували повноваження нового директора. 

Спроби легалізації бурштиновидобутку

За словами джерел у правоохоронних органах, можна виділити приблизно три групи лобіювання.

Місцеві мешканці, які хочуть добре заробляти і якщо віддавати «криші» чи державі, то по мінімуму.

Друга група – це Рівне. Ті, хто хочуть вирішувати все на рівні обласного центру, видавати дозволи і отримувати частку прибутку.

І третя група – найсильніша – це Київ – причетні до владних потоків, які не хочуть віддавати кошти на місця, а тому створюють будь-які перешкоди для того, щоб нічого не змінювалось.

Законопроект «Про бурштин», який підготував на той час народний депутат Микола Шершун був заветований і президентом Ющенком і президентом Януковичем. Той законопроект дозволяв, зокрема й непромисловий видобуток каміння сільським старателям.

Екс-народний депутат 4 і 6 скликань Микола Шершун пояснює чому його законопроект двічі заветували і як йому погрожували:

Як прокоментували джерела ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ в правоохоронних органах – цей законопроект писався під Держлісгоспи із середовища яких вийшов і на яких досі має вплив Микола Шершун. Адже переважна більшість бурштину знаходиться під лісами. А дозвіл на землевідведення мали надавати лісівники на власний розсуд.

Рівненський нардеп Микола Кучерук 6-го червня зареєстрував законопроект змін до Закону «Про надра».

Якщо будуть внесені ці зміни – бурштинокопачі матимуть можливість орендувати земельні ділянки через новостворені районні комунальні підприємства. І саме районна рада вирішуватиме кому давати дозвіл на користування землею.

І тепер «білєти» за помпу нібито будуть платити не «криші», а державі. Це якщо цей законопроект приймуть депутати, а потім підпише президент і Кабінет міністрів затвердить положення...

Про проблеми цього законопроекту і про те, як обурився народний депутат на програму «Четвертої влади» через оприлюднення цієї інформації, читайте в блозі: «Наїзди» на пресу нардепа Миколи Кучерука

Рівненська обласна рада прийняла вже п’яте звернення до Верховної ради щоб та законодавчо врегулювала проблему нелегального видобутку бурштину. Але останнє рішення вирізняється ультимативністю.

Клесівці також кажуть, що згідні платити державі і працювати легально, але владі це невигідно:

Голова Рівненської облради підтверджує, що легалізація бурштиновидобутку дасть можливість отримувати сотні мільйонів доларів:

Хто хоче легально зайти на бурштиноносні землі Рівненщини

А поки Клесівці сподіваються на отримання легальних дозволів, зареєстровані в жовтні-листопаді 2013 року сім фірм претендують на геологорозвідку та дослідно-промисловий видобуток бурштину.

Рівненська облрада, коли її очолювали регіонали, не встигла їм надати дозвіл через події на Майдані. Джерела стверджують, що за цими фірмами стоять люди екс-міністр внутрішніх справ Захарченка та люди сина екс-генпрокурора Артема Пшонки.

Восьма фірма (ТОВ «РЕД.МЕТ») вже отримала такий дозвіл.

Зверніть увагу на те що в чотирьох фірм одні засновники і керівник, в двох фірм один гонконгський засновник, ще в двох фірм теж одні засновники.

Сергій Абрамчук про ці фірми каже просто:

Компанія Засновники Директори, підписанти Адреса реєстрації

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГІРНИЧА ІНВЕСТИЦІЙНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "ГІРІНВЕСТКОМ")

1) ПРИВАТНА КОМПАНІЯ З АКЦІОНЕРНИМ КАПІТАЛОМ "СЕНДФОРД ДІВЕЛОПМЕНТ ЛІМІТЕД" Адреса засновника: м. Гонконг, Шеун Ван, Рамсі Стріт №1, Квонг Фет Гон Білдінг, 21В, ГОНКОНҐ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 7750.00

ГНЕУШЕВ СЕРГІЙ ЮРІЙОВИЧ - керівник з 23.10.2013

01054, м. Київ, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41

2) КОМПАНІЯ "АМБЕР ДРЕГОН ТРЕЙДИНГ ЛІМІТЕД" Адреса засновника: ШЕН ВАН, ГОНКОНГ, 21 В КВОН ФЕТ ГОН БІЛДІНГ № 1 РАМСІ СТРІТ, ГОНКОНҐ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 23250.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "РЕД.МЕТ"(ТОВ "РЕД.МЕТ")

1) ПРИВАТНА КОМПАНІЯ З АКЦІОНЕРНИМ КАПІТАЛОМ "СЕНДФОРД ДІВЕЛОПМЕНТ ЛІМІТЕД" Адреса засновника: м.Гонконг, Рамсі Стріт №1, Квонг Фет Гон Білдінг, 21В, ГОНКОНҐ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 250.00

ГНЕУШЕВ СЕРГІЙ ЮРІЙОВИЧ - керівник з 02.10.2013

01054, м.Київ, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41

2) КОМПАНІЯ "АМБЕР ДРЕГОН ТРЕЙДИНГ ЛІМІТЕД" Адреса засновника: 21В, КВОН ФЕТ ГОН БІЛДІНГ № 1 РАМСІ СТРІТ, ШЕН ВАН, ГОНКОНГ, КИТАЙ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 750.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРБУРШТИН"(ТОВ "УКРБУРШТИН")

1) МІНЧУК ГАННА ІВАНІВНА Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 180000.00

НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ - керівник з 31.10.2013 (ЗГІДНО ЗІ СТАТУТОМ)

33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б

2) НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 220000.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУРШТИН ПОЛІССЯ"(ТОВ "БУРШТИН ПОЛІССЯ")

1) МІНЧУК ГАННА ІВАНІВНА Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 180000.00

НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ - керівник з 31.10.2013 (Згідно статуту)

33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б

2) НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 220000.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУРШТИН ПОЛІССЯ 2"(ТОВ "БУРШТИН ПОЛІССЯ 2")

1)ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУРШТИН ПОЛІССЯ" Код ЄДРПОУ засновника: 38958967 Адреса засновника: 33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 50000.00

НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ - керівник з 04.11.2013 (Згідно зі статутом)

33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б

2) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРБУРШТИН" Код ЄДРПОУ засновника: 38959020 Адреса засновника: 33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 50000.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРБУРШТИН 2"(ТОВ "УКРБУРШТИН 2")

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БУРШТИН ПОЛІССЯ" Код ЄДРПОУ засновника: 38958967 Адреса засновника: 33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 50000.00

НАЙДИЧ МИКОЛА АНДРІЙОВИЧ - керівник з 04.11.2013 (Згідно зі статутом)

33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРБУРШТИН" Код ЄДРПОУ засновника: 38959020 Адреса засновника: 33018, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ ВІДІНСЬКА, будинок 39Б Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 50000.00
ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ЗАХІД-ГЕОЛОГІЯ" (ТОВ "ЗАХІД-ГЕОЛОГІЯ") МАТЮХІН МИХАЙЛО ІВАНОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 100000.00 ТИШКОВЕЦЬ ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ - керівник з 02.12.2013 (Згідно статуту) 33016, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ, будинок 9
МАЛЕ ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЕЛЕОН"(МПП "ЕЛЕОН") ТИШКОВЕЦЬ ІГОР ВОЛОДИМИРОВИЧ Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 50000.00 МАТЮХА МИХАЙЛО ІВАНОВИЧ - керівник з 02.12.2013 (Згідно статуту та закону) 33016, Рівненська обл., місто Рівне, ВУЛИЦЯ БУДІВЕЛЬНИКІВ, будинок 9

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звернулася за допомогою до Центру протидії корупції щоб з’ясувати детальніше що це за фірми.

За тією ж адресою, що й фірми ТОВ «Гірінвестком» та ТОВ «РЕД.МЕТ» зареєстровані також інші пов’язані з ними фірми:

Компанія Засновники Директори, підписанти Адреса реєстрації

ТОВАРИСТВО З
ОБМЕЖЕНОЮ
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ
"ПЕРША ІНВЕСТИЦІЙНА
ГІРНИЧА КОМПАНІЯ"
(ТОВ "ПЕРША
ІНВЕСТИЦІЙНА
ГІРНИЧА КОМПАНІЯ")

1) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «ГРІМАЛЬДІ»
Код ЄДРПОУ засновника: 32829507
Адреса засновника: 01034, м.Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 25 200.00

БАРИШЕНСЬКИЙ ВІТАЛІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ – керівник і підписант з 01.06.2010

01054, м. Київ, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41

2) АЛЬКЕМА СЕРГІЙ ОЛЕГОВИЧ
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 4 200.00
3) ЯЦЕНКО ВАЛЕНТИНА МИКОЛАЇВНА
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 12 600.00

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГРІМАЛЬДІ"
(ТОВ"ГРІМАЛЬДІ")
 

1) КОМПАНІЯ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "КЕЛМОС ЕНТЕРПРАЙЗЕС ЛІМІТЕД"
Адреса засновника: 4878, ЛІМАССОЛ, ТІМІ СТАВРОУ ПЕЛЕНДРІ.6, КІПР
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 4 883 350.00

КОСТЯНЕЦЬКА СВІТЛАНА ВЛАДИСЛАВІВНА - керівник з 01.03.2013

01054, м.Київ, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41

2) ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГРІМАЛЬДІ"
Код ЄДРПОУ засновника: 32829507
Адреса засновника: 01054, м.Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, будинок 41
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 6 480 000.00
3) КОМПАНІЯ «КАВАН ХОЛДІНГЗ ЛІМІТЕД»
Адреса засновника: 7521, ОСТРІВ НЬЮ-ПРОВІДЕНС, ГРОСВЕНОР КЛОУЗ, ШІРЛІ СТРІТ, ОФІС 61, БАГАМИ
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 149 420 940.83
ПРИВАТНА КОМПАНІЯ З АКЦІОНЕРНИМ КАПІТАЛОМ «СЕНДФОРД ДІВЕЛОПМЕНТ ЛІМІТЕД» З 22 жовтня 2012 року компанія належить Asia Pacific (Nominee) Company Limited. директором є Zhou Hao (Китай) Адреса засновника: м. Гонконг, Шеун Ван, Рамсі Стріт №1, Квонг Фет Гон Білдінг, 21В, ГОНКОНҐ
КОМПАНІЯ «АМБЕР ДРЕГОН ТРЕЙДИНГ ЛІМІТЕД» Власник: Dara system development business (Кіпр – 50% ) і Zhou Hao (тільки вже адреса зазначається не Китай, а Україна, м. Київ, Дніпровська набережна 19 а, кв. 33). першим директором є Максим Вахненко м. Київ, вул. Алма-Атинська Адреса засновника: ШЕН ВАН, ГОНКОНГ, 21 В КВОН ФЕТ ГОН БІЛДІНГ № 1 РАМСІ СТРІТ, ГОНКОНҐ

P.S. 

Начальник управління СБУ в Рівненській області генерал Віктор Козлов залишається на своєму місці.

Начальник відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ Рівненщини Олег Назарук, зять екс-заступника голови адміністрації, якого і бурштинщики, і джерела в його ж службі називають причетним до «кришування» нелегального видобутку, переведений в Житомирську область на аналогічну посаду.

А на його місце призначили колишнього начальника УСБУ в Тернопільській області. Того начальника, який організовував підпали автомобілів, побиття вікон та іншу шкоду активістам Євромайдану в Тернополі.


«Публікація створена за фінансової підтримки Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD) за посередництва Інтерньюз-Нетворк».

Уряд Канади не відповідає за зміст публікації і може не поділяти точки зору висловлені в публікації.

«Program undertaken with the financial support of the Government of Canada provided through the Department of Foreign Affairs, Trade and Development (DFATD)»

«Programme réalisé(e) avec l‟appui financier du gouvernement du Canada accordé par l‟entremise du ministère des Affaires étrangères, du Commerce et du Développement (MAECD)»

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте