Нового директора ДП «Бурштин України» не пустили на підприємство: працівники скаржаться на рейдерство

Джерело
Фото сайту ВСЕ

Сонячний камінь спровокував на Рівненщині новий конфлікт. Цього разу в епіцентрі скандалу опинилося державне підприємство «Бурштин України».

Працівники кажуть, що, прийшовши на роботу після вихідних 10-го червня їх поставили перед фактом, що тепер підприємство очолить новий директор, екс-керівник Фонду соціального захисту інвалідів України Ігор Забокрицький.

Представити його приїхав перший заступник Державної служби з геології Максим Карпін, пише видання «ВСЕ».

Це викликало обурення у працівників підприємства. Адже замість оригіналів наказів про звільнення старого директора та призначення нового, чиновник привіз їх копії.

Також замість одного наказу про призначення нового керівника їх було два з однаковими вихідними даними.

В одному зазначалося, що Ігор Заборокрицький призначений на посаду виконуючого обов’язки генерального директора ДП «Бурштин України», в іншому – на посаду в.о. директора.

Більше того, представлення нового директора відбулося лише для вузького кола співробітників апарату управління. А сам Ігор Забокрицький прийшов на підприємство із невідомими чоловіками спортивної тілобудови.

Сьогодні ж працівники підприємства підняли бунт і не пустили новопризначеного директора на роботу. Люди налаштовані рішуче і готові відстоювати свого старого керівника. Адже кажуть, те, що зараз відбувається – це спроба рейдерського захоплення державного підприємства.

У цей час директор підприємства Микола Негруб перебував на лікарняному і про новопризначеного керівника та своє звільнення дізнався лише сьогодні, прийшовши на роботу.

– Мені ніхто не повідомляв про те, що мене звільнили. Я сьогодні прийшов на роботу і дізнався про все, що сталося. Але мені дивно, чому немає оригіналів наказів про моє звільнення та призначення нового керівника.

Також про призначення нового очільника підприємства є два накази з однаковими вихідними даними. В одному з них зазначається, що Ігоря Забокрицького призначили на посаду виконуючого обов’язки генерального директора ДП «Бурштин України», проте такої посади у нас згідно штатного розкладу немає.

В іншому ж пише, що він призначений на посаду в.о. директора підприємства. Офіційною ж причиною мого звільнення зазначено те, що я без погодження призначав собі заступників, а також, що працівникам підприємства не виплачувалася заробітна плата.

Але справа в тому, що заступників я собі сам не обирав, їх призначав голова Державної служби з геології. А з часу мого перебування на посаді навпаки зарплата працівникам почала виплачуватися, почали нараховуватися премії, а підприємство із збиткового перетворилося на прибуткове.

Сьогодні ж працівники «Бурштин України» не пустили новопризначеного директора на роботу і він поїхав, – зазначив Микола Негруб.

Тим часом начальник служби безпеки і охорони ДП «Бурштин України» Володимир Корнійчук каже, що він змушений був пустити нового директора на територію підприємства, адже представляти його приїхав перший заступник Держслужби з геології, а це вище керівництво.

– Максим Карпін представив новопризначеного директора лише кільком працівникам підприємства з апарату управління і поїхав. Всі працівники шоковані. Сам ж Ігор Заборокрицький відразу почав керувати.

Люди, які з ним приїхали розпитували наших економістів, бухгалтерів про робочі справи, що в принципі заборонено, адже в нас режимний об’єкт і інформацію щодо наших даних не можна розголошувати.

Також він сказав мені, що у майбутньому підприємство охоронятимуть представники приватної охоронної структури із Києва. В той час, як зараз охорону забезпечують співробітники спеціального підрозділу.

Я думаю, що це буде зроблено для того, щоб ніхто не бачив, що відбувається на території, де видобувають бурштин і на самому підприємстві. Також людям натякнули на те, що вони можуть починати шукати собі роботу, зараз на підприємстві працює 150 працівників.

Окрім того, висловлювалася думка, що єдиний екскаватор, який зараз видобуває бурштин треба порізати, а територію обгородити парканом, – розповів Володимир Корнійчук.

Перший заступник директора держпідприємства «Бурштин України» Орест Жеребецький сьогодні в Києві повідомив Держслужбу про конфлікт на підприємстві.

Орест Жеребецький. Фото ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ

Також працівники підприємства припускають, що призначення нового керівника, зміна охоронців на підприємстві може бути пов’язаним з призначенням нового керівника УМВС України в Рівненській області Миколи Щирука.

Мовляв, з його приходом почали ще активніше незаконно видобувати бурштин.

Ніби, до цього причетні й правоохоронці. А те, що зараз відбувається з державним підприємством – це спроба його рейдерського захоплення і все робиться для того, щоб і на державному підприємстві могли вільно видобувати сонячний камінь «так, як треба» і ніхто не знав, що там відбувається.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА звернулася за коментарем з цього приводу до начальника УМВСУ в Рівненській області  Миколи Щирука.

– Як я можу коментувати те, до чого міліція не має жодного стосунку? – обурюється начальник рівненської міліції. – Призначенням керівника цього підприємства займається зовсім інше міністерство, яке не пов`язане з міліцією.

Таки дійсно, держпідприємство «Бурштин України» підпорядковується зовсім не Міністерству внутрішніх справ, а Міністерству екології та природних ресурсів. Наразі це міністерство очолює свободівець Андрій Мохник. 

Працівники підприємства миритися з новопризначеним директором не мають наміру і підготували колективне звернення до президента України, прем’єр-міністра, Кабінету Міністрів, Верховної Ради України та голови Рівненської ОДА з проханням відреагувати на цю ситуацію.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте