Фірма-«привид» оскаржує мораторій на забудову Пагорбу Слави у Рівному

Ласий шматок комунальної землі посеред парку на Київській не дає спокою недобросовісним забудовникам
Джерело
«Четверта влада»

Наразі дві фірми домагаються через суд дозволу на забудову Пагорбу Слави у Рівному. Одна з них – у стадії припинення, за місцем юридичної реєстрації якої про неї чують вперше. Інша – прикривається договором про співпрацю з цією фірмою-«привидом».

10 липня об 11.00 у Рівненському міському суді відбудеться судове засідання за позовом ППФ «Офіс-дизайн» до Рівненської міської ради.

Фірма намагаєтсья оскаржити рішення Рівнеради про мораторій забудови Пагорбу слави.

В той же час Управління містобудування та архітектури Рівнеради оскаржує в апеляційному суді рішення міського суду, завдяки якому фірма «Зелений дуб» може отримати містобудівні умови на забудову того ж таки Пагорбу Слави.

Про це ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення Рівнеради.

Нагадуємо, невідома фірма захопила, обгородила і почали забудовувати близько 68 соток землі парку на Пагорбі слави.

Згідно з договором оренди, ще у 2008 році Рівненська міськрада надала для ППФ «Офіс-дизайн» в районі Пагорбу Слави 8,3 сотки для будівництва закладу громадського харчування.

Як слідує з відповіді за підписом в.о. прокурора Рівного Кирила Фоміна, у рамках кримінального провадження встановлено, що організацією, яка виконувала будівельні роботи на Пагорбі Слави, є Житлово-будівельний кооператив «Домо-Буд» (фірма через засновників прямо пов'язана з «Набережним кварталом» – авт).

За результатами перевірки прокуратури 14-го травня за вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, оскільки в діях вказаного забудовника вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України.

Рівняни власноруч зупинили незаконне будівництво на Пагорбі Слави.

За інформацією ДП «Інформаційно-ресурсний центр», засновниками підприєммства «Офіс-дизайн» є Андрій Андрійович Ільчук та Максим Андрійович Ботвінчук.

Засновано фірму у 2002 році. Від 11.02.2014 юридична особа «Офіс-дизайн» знаходиться у процесі припинення на підставі судового рішення про неподання протягом року органам Державної податкової служби податкових декларацій та документів фінансової звітності.

За адресою реєстрації «Офіс-Дизайну», вказаною в договорі про оренду (бізнес-центр на Д.Галицького, 19) та судовому позові, про цю фірму чують вперше.

Це схоже на домовленість місцевої влади із забудовниками, – юрист

Як з`ясувала «Четверта влада», 3 квітня, тобто тоді, коли ППФ «Офіс-дизайн» вже перебуває у стадії припинення згідно рішення суду, з нею уклало так звану угоду про спільну діяльність ТзОВ «Зелений дуб».

Саме ця фірма нині також прагне будівництва на Пагорбі Слави, вигравши за одне судове засідання в управління містобудування та архітектури Рівнеради право на отримання містобдівних умов на Пагорбі Слави.

З приводу претензій на будівництво на Пагорбі Слави ТзОВ «Зелений дуб», юрист РОГО КВУ Микола Глотов дивується, що місцева влада, знаючи про значну увагу громадськості до цієї ситуації, не повідомила, що ТзОВ «Зелений дуб» звернулося до суду і фактично прагне продовжити забудову на ділянці, будівельні роботи на якій розпочало ППФ «Офіс дизайн».

Юрист РОГО КВУ Микола Глотов. Фото з архіву

– На мою думку, це схоже на домовленість місцевої влади із забудовниками та новоявленим учасником цих процесів – ТзОВ «Зелений дуб», – вважає Микола Глотов. – Питання тільки, хто з представників місцевої влади стоїть за цією домовленістю.

– Поки що я не бачу зацікавленості міської влади у вирішенні цього питання на користь громади, яка однозначно неодноразовими своїми активними діями показувала, що проти забудови парку, – продовжує юрист.

–  Всі добре розуміють, що, коли б управління архітектури чи якісь його працівники повідомили громадськість про ініційований ТзОВ «Зелений дуб» суд проти нього, то під судом відбулися б пікети і, як результат, я не впевнений, що суд задовольнив би позов товариства.

Але про судове слухання людей, швидше за все цілком свідомо, не поінформували. Через це на сьогодні громадськість не може чітко зробити висновок, чи дійсно управління неформально «взяло участь у судовому засіданні», чи активно відстоювало права громади на земельну ділянку.

По-друге, є питання і до того, чи на момент підписання договору про спільну діяльність ППФ «Офіс дизайн» із ТзОВ «Зелений дуб» діяльність першого була припинена.

І тут, якщо не була припинена, то мають виникнути запитання до податкової, яка ініціювала припинення діяльності, а також органів Державної реєстраційної служби (якщо діяльність ППФ «Офіс дизайн» не припинена через невиконання ними рішення суду).

Юрист радить Управлінню містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради оскаржити рішення Рівненського міського суду від 20.06.2014 року, яким управління зобов`язують видати містобудівні умови (як повідомили в управління ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ, 1 липня вони подали апеляційну скаргу в Житомирський апеляційний суд авт.).

Водночас юрист радить, щоб паралельно з оскарженням вказаного рішення міська влада оскаржила договір про спільну діяльність ППФ «Офіс дизайн» та ТзОВ «Зелений дуб».

Крім того, якщо такий договір укладено ППФ «Офіс дизайн», яке перебувало в стані припинення або ж було на момент підписання припинене, то такий договір має оскаржити і Державна податкова інспекція у місті Рівне.

Від редакції:

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА наразі чекає на пояснення від податкової інспекції Рівного та Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції, в чому затримка із припиненням діяльності ППФ «Офіс-Дизайн». 

Також звертаємось до міської влади не просто звітуватися перед громадськістю про кожен свій крок по цій справі, повідомляти про всі судові засідання, які призначаються по ній та іншим справам, котрі її стосуються прямо чи опосередковано, а й відкрити доступ громадським активістам до всіх документів, що готувались і подавалися до судів чи приймались міською владою по справам, пов'язаним із забудовою Парку Слави.

Також закликаємо міську податкову та міську владу скоординувати власні дії та оскаржити договір про спільну діяльність згаданих фірм у суді.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте