Бабат тепер підозрюваний. Повідомлення надіслали рекомендованим листом – прокуратура

Джерело
«Четверта влада»

Сьогодні на прес-конференції у прокуратурі Рівненської області та прокурор та його заступники розповіли головні успіхи та недоліки у їхній діяльності та відповіли на питання про резонансні справи.

Однією з головних новин зустрічі стало оголошення підозри депутату Рівненської міської ради забудовнику Олександру Бабату. Повідомлення надіслали поштою, оскільки підозрюваний не з`явився на виклик слідчого.

– Я таку підозру сьогодні підписав. Доручив слідчому оголосити ту підозру... про кого ви говорите, депутату. Буквально перед цим брифінгом ми з'ясовували ситуацію, – каже прокурор області Олег Соболь на запитання журналістів.

– Він [Бабат] відмовився сьогодні з'явитися до слідчого, за інформацією слідчого. А тому підозра скерована рекомендованим листом, та як вимагає закон. Вона повинна бути в цей день скерована доступними засобами адресату. Ми скерували ту підозру рекомендованим листом за цією адресою, за якою він проживає.

Це є частина перша статті 196 Кримінального кодексу України – приховування вчинення тяжкого злочину.

В прес-службі Головного управління Національної поліції області не підтвердили той факт, що підозрюваний не з'явився на виклик слідчого.

Нагадуємо, у Рівному розшукували безвісти зниклого жителя села Гориньград. 35-річний Андрій Артвінський працював на будівництві у Рівному. Саме там, за повідомленням поліції, його бачили востаннє. Сім`ї загиблого забудовник Олександр Бабат та виконроб з будівництва пропонували сто тисяч гривень за мовчання. Втім, вони звернулися до поліції.

Справа набула резонансу. Більш ніж через тиждень після зникнення, тіло Андрія Артвінського знайшли у лісі.

Ймовірно з метою тиску, фігурант розслідування Олександр Бабат погрожував журналістці, яка під час підготовки публікації спробувала взяти у нього коментар. На сесії Рівнеради активісти влаштували акцію проти тиску з боку Олександра Бабата, а представники Національної медіа-профспілки України в Рівному з такою ж ціллю скерували звернення до поліції, депутатської комісії та мера.

У підтримку Бабата на сесію Рівнеради прийшли його прихильники, зокрема помічниця та його працівники. Серед прихильників були особи, які на думку автора та читачів схожі на «тітушок».

Про готовність оголосити підозру Олександру Бабату правоохоронці заговорили ще кілька днів тому.

Керівник Держархбудінспекції заявляв про незаконність будівництва на Київській 67, де за версією слідства й сталася трагедія.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте