Що потрібно знати про процес продажу квартир

Продаж квартири по праву вважається однією з найскладніших операцій на ринку нерухомості.

Цей процес являє собою комплекс досить важких і складних процесів. Займатися цим можна самостійно, даючи оголошення в різні засоби масової інформації або укласти вигідний і надійний договір з агентством, яке допоможе Вам у цьому нелегкому питанні.

Продаж квартир, як процес, завжди має кілька етапів, кожен з яких, в свою чергу, відрізняється тими чи іншими особливостями. І незалежно від того, який спосіб ви оберете (самостійний або за допомогою спеціалістів), ці етапи є обов'язковими.

Найпершим і, напевно, найважливішим є етап аналізу цін. Для того щоб вигідно продати своє житло, необхідно детально і ретельно проаналізувати динаміку на ринку нерухомості, визначити які саме квартири користуються попитом. Дуже важливо звернути особливу увагу саме на реалізацію вторинного житла, особливо в умовах активного розвитку ринку новобудов.

Наступним, не менш важливим кроком у питанні, слід зазначити визначення ціни. До цього потрібно підходити дуже серйозно. Краще довірити цю важку задачу професіоналам оціночних компаній. Діяльність таких організацій виключає суб`єктивну оцінку, а керується лише законодавством України, де є перелік правил, якими і регулюється процес оцінювання.

Наступним важливим етапом є реклама. За законом сучасного ринку, продати що-небудь без неї практично неможливо. На даний момент, величезною популярністю користуються як і оголошення в газетах, журналах, так і різні портали про нерухомість в інтернеті. Тут діє принцип: чим більше, тим краще. Але реклама, розміщена у фахових виданнях з нерухомості, буде, звичайно, ефективніше.

Коли всі ці кроки будуть пройдені і запуститься рекламний механізм, в силу вступає етап демонстрації або показу квартири. Тут особливу увагу потрібно приділити зовнішньому вигляду житла, вигідно підкреслити переваги, але про недоліки теж не варто замовчувати. І заключним моментом і найважливішим питанням залишається збір всіх необхідних документів та укладення договору купівлі-продажу. Українським законодавством передбачено, що угода укладається в письмовій формі і нотаріально засвідчується, а також підлягає державній реєстрації.

На перший погляд може здатися, що продаж квартир є дуже клопіткою справою, але якщо підійти до цього серйозно і відповідально, то це може стати приємними клопотами.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте