Душова без піддону: переваги, вибір обладнання та підготовка робіт

Планується ремонт у ванній кімнаті? З`явилося бажання створити душовий куточок або встановити кабінку без піддону? Виконати всі роботи можна без залучення фахівців.

Для цього необхідно визначитися зі схемою і грамотно підійти до питання вибору обладнання. У чому полягають переваги душових без піддонів? Що врахувати при реалізації подібного проекту у власному будинку або квартирі?

Незаперечні переваги монтажу душової без піддону

Вибір на користь зазначеного проекту варто віддати з кількох причин. Найбільш суттєві серед них:

1. простота догляду за поверхнями;

2. підвищена зручність і безпека експлуатації, особливо для дітей і літніх людей, що мають проблеми зі здоров`ям;

3. можливість створення душової нестандартних розмірів.

Особливості організації системи водовідведення в душовій без піддону: вибір обладнання

Забезпечити відведення води в душовій можна двома методами - за допомогою трапів або по каналах. Функції цих систем ідентичні, але вони мають різні схеми. Найбільш широке поширення отримали трапи для душових кабін, що обумовлюється універсальністю застосування. Трапи виробляються з нержавіючої сталі і бувають двох видів:

1. з горизонтальним випуском - застосовуються в приміщеннях, де обмежена глибина залягання системи каналізації;

2. з вертикальним випуском - використовуються там, де глибина розташування каналізації велика.

душові трапи

Обидва види трапів оснащуються сталевими гратами. Вони виконують як декоративну, так і захисну функції, запобігаючи проникнення в каналізацію великих сторонніх предметів.

Нині решітки пропонуються на ринку в різних кольорах і формах, що дозволяє підібрати оптимальний варіант виходячи з особливостей приміщення та особистих уподобань. Канал представляє собою довгий жолоб. Він оснащується зручною консоллю.

Існують варіанти різної висоти і колірних рішень. Вибір обладнання потрібно здійснювати на етапі планування.

Підлога в кабіні без піддону по суті виконує функції останнього. Щоб уникнути розливу води, її роблять похилою. Скіс здійснюється у напрямку до трапу або каналу.

При використанні першого нахил повинен виконуватися з чотирьох або з двох сторін в залежності від місця розташування зливу. Застосування каналу змушує робити ухил в одному або в двох напрямках, що також залежить від локалізації водовідведення.

Підготовчі роботи

Для облаштування підлоги під душову кабіну без піддону фахівці рекомендують використовувати наступну схему робіт:

1. проведення якісної стяжки;

2. монтаж пінопласту завтовшки в 5 см;

3. ретельна гідроізоляція композитними матеріалами або плівкою;

4. накладення кулі бетону в 4 см;

5. облицювання плиткою (підійде як класична для підлоги, так і мозаїчна), що володіє підвищеними водовідштовхувальними властивостями.

При розташуванні зливу в центрі кабіни ухили виконуються з чотирьох сторін. Якщо водовідведення, будь то трап або канал, розміщується в кутку, нахили здійснюються в двох площинах. Дуже зручною є установка зливу впритул до стіни. У такому випадку потрібно скіс тільки в одну сторону.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте