Геотекстильний матеріал, його властивості та експлуатаційні характеристики

Якісна дренажна система є надійним захистом житлової споруди від руйнівної дії ґрунтової вологи або дощової води.

При її спорудженні використовується спеціальний фільтруючий елемент у вигляді геотекстилю. Головною функцією такого матеріалу є розподіл рідини і домішок, які в ній знаходяться.

Геотекстиль, який пропонують власникам житлових будівель сучасні виробники, являє собою міцну композитну продукцію з високими показниками екологічності.

Основні види і функціональні особливості геотекстильного матеріалу

Геотекстиль вважається незамінним елементом при обладнанні підземних дренажних систем.

Пружний матеріал, який стійко переносить механічні навантаження і вплив ультрафіолетових променів, гарантує якісне відведення вологи від фундаментних або стінових конструкцій житлового будинку. Він випускається у вигляді геотканини, отриманої на основі синтетичного або натурального волокна, а також геополотна - нетканого синтетичного виробу.

Перший вид матеріалу призначений для виконання армирующих функцій на зсувних ґрунтах. Його також використовують при створенні спеціальних об`ємних конструкцій у формі контейнерів або туб. Геополотно створюється шляхом з`єднання полімерних ниток. Воно проводиться кількома методами:

1. термічним, в процесі якого волокна сплавляються між собою;

2. хімічним, який передбачає склеювання ниток способом адгезії;

3. механічним або голкопробивним.

Найчастіше споживачам пропонується синтетичний матеріал, який виробляється шляхом об`єднання різних виробничих технологій. Геополотно такого виду відрізняється міцністю, безпекою і підвищену зносостійкість.

Особливості вибору геотекстильного матеріалу для обладнання дренажної системи

Геотекстиль вважається незамінним елементом закритої дренажної системи. Він гарантує надійний захист фундаменту житлової споруди, так як запобігає її капілярне змочування ґрунтовою водою. Матеріал відводить зайву вологу від дренажних труб. Геотекстиль використовують також при обладнанні щебеневих фільтрів. Він запобігає розмиванню ґрунтового шару і замилювання конструкції.

Матеріал укладається в заздалегідь підготовлену канаву і засипається на 2/3 щебенем певної фракції. Гравій накривається внахлест геотекстилем, а утворені шви заварюються за допомогою термічних установок. Після укладання дренажних труб канава засипається піском і землею. Конструкція такого виду гарантує якісне осушення грунту. Вона успішно справляється з відведенням зайвої води з присадибної ділянки, що надходить в результаті атмосферних опадів або паводків.

Геотекстильний матеріал виробляється в рулонній формі. Його ширина і довжина залежать від потреб власників приватних заміських будинків. При виборі продукції розрахунки проводяться індивідуально. Вартість геотекстилю зазвичай встановлюється за кожен квадратний метр.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте