У Рівному журналісти вимагають політичної відповідальності радника голови Рівненської ОДА за звинувачення колеги

Журналістка Інна Білецька, радник голови РОДА Андрій Андрощук

Рівненські журналісти та громадські активісти вимагають політичної відповідальності радника голови Рівненської обласної держадміністрації Андрія Андрощука аж до звільнення з посади через його звинувачення на адресу журналістки телеканалу «Інтер» Інни Білецької у праці на російську пропаганду.

Про це йдеться у зверненні журналістів та активістів до голови рівненської обласної держадміністрації Олексія Муляренка, повідомляє Четверта влада.

На думку авторів листа, 7 квітня Андрій Андрощук дозволив собі публічне висловлювання у Фейсбуці, яке є зазіханням на свободу слова і намаганням влаштувати травлю журналістці, яка систематично викриває корупцію і зловживання на Рівненщині.

«Інна Білецька на своїй сторінці у Фейсбук поширила правдиву інформацію про незаконний блокпост мешканців Полісся, які протиправно обмежили рух на дорозі, з метою не допустити інших громадян і поліцію на територію незаконного видобутку бурштину. І закликала владу та правоохоронні органи відреагувати на це правопорушення», – йдеться у зверненні.

У відповідь на це, йдеться у листі, Андрій Андрощук «публічно поширив недостовірну інформацію, яка зводить наклеп на журналістку Інну Білецьку».

«...Оскільки Андрій Андрощук є не просто приватною особою, а займає посаду радника голови Рівненської ОДА, то його публічні висловлювання сприймаються не як висловлювання пересічного громадянина. В такій заяві радника голови Рівненської ОДА ми вбачаємо посягання представника, наближеного до діючої влади, на свободу слова. У цій заяві ми вбачаємо спробу дискредитації журналістів та інших викривачів зловживань і корупції, що на нашу думку є неприпустимим в правовому демократичному суспільстві. В зв’язку з вищенаведеним вимагаємо політичної відповідальності радника голови Рівненської ОДА аж до звільнення з посади», – йдеться у зверненні.

Під листом, який особисто буде передано голові ОДА, вже зібрали майже сотню підписів журналістів і громадських активістів. Збір підписів триває до 20 квітня.

В коментарі представниці ІМІ у Рівненській області Інна Білецька зазначила, що вважає такі висловлювання Андрія Андрощука посяганням на свободу слова та спробою змусити журналіста приховати правду.

«Я дуже вдячна за цю ініціативу. Я вважаю, що такі заяви радника голови ОДА і прес-секретаря президентської партії – це посягання на свободу слова. Це спроба змусити журналіста приховувати правду. Окрім цього, це серйозна особиста образа мене – людини з чіткою позицією щодо подій на Сході. Я вважаю Росію – ворогом. Це не обговорюється. Більше того, ще на початку 2014 року я засуджувала будь-яку співпрацю рівненських колег з російськими ЗМІ. Тим не менше, тих, хто продовжував ділитися інформацією і відео з пропагандистськими ЗМІ Росії діюча в Рівному влада не засуджує. Мене не зупинять ніякі спроби дискредитації. Такі люди не повинні працювати у владі», – сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, Рівненська обласна організація Незалежної медіа-профспілки України вимагала від міського голови Рівного Володимира Хомка, голови депутатської комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та етики і депутатів Рівненської міської ради дати оцінку діям депутата Олександра Бабата, який висловив погрози журналістці, спеціальній кореспондентці телеканалу “Інтер” Інні Білецькій та журналісту інтернет-порталу «Четверта влада» Дмитру Бондарю.

Мова йде про погрози «змінити життя», написані з акаунту депутата на адресу Білецької та погрози криміналом та «заведенням за ухо в суд», написані з цього ж акаунту на адресу журналіста «Четвертої влади» Дмитра Бондаря.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте