Як люстрований УБОЗівець і постмайданівський керівник міліції отримали квартири (ФОТО)

Колишній керівник волинського УБОЗу Сергій Горбатюк та нинішній керівник волинської міліції Петро Шпига отримали двокімнатні квартири
Джерело
«Четверта влада»

Це частина публікації розслідування про те хто, як і за що отримав безкоштовне житло у Луцьку.

Повністю матеріал дивіться за цим посиланням: Всі, хто отримав безкоштовне житло у Луцьку в 2011-2014 роках

Окрім прикордонників, чимало квартир отримали і працівники міліції. Серед них – колишній начальник УБОЗ УМВС у Волинській області Сергій Горбатюк.

Чоловік протягом чотирьох років керував обласним управлінням боротьби з організованою злочинністю і майстерно впорався із отриманням житла: у квітні 2010 року його призначили заступником начальника УМВС у Волинській області – начальником УБОЗу, у вересні 2011-го йому надали службову двокімнатну квартиру житловою площею майже 36 кв. м (загальною – 74 кв. м.), а за три місяці ця квартира була виведена із складу службового житлового фонду.

Сергій Горбатюк у 2012 році успішно приватизував свою службову квартиру, а в 2014 році його звільнили з органів внутрішніх справ за люстрацій ним законом. Фото СЗГ УМВС у Волинській області

Після цього Сергій Володимирович у березні 2012 року квартиру успішно приватизував, про що свідчить Реєстр речових прав на нерухоме майно.

квартира Горбатюка
Витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно про квартиру Сергія Горбатюка

Цікаво, що Сергій Горбатюк приїхав на Волинь у 2010 році із Чернівецької області, де працював на аналогічній посаді.

Після Євромайдану у липні 2014 року Сергія Горбатюка звільнили і він ще встиг попрацювати на аналогічній посаді в Івано-Франківській області, а в жовтні 2014-го року був «люстрований» за законом «Про очищення влади».

Цілком ймовірно, що таким же чином посадовець отримав нерухомість і в інших містах.

Уже в час активного розгортання євромайданівських подій в грудні 2013 року службову двокімнатну квартиру загальною площею 79,1 кв. м. отримав начальник підрозділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, управління МВС України у Волинській області Петро Шпига.

На той момент чоловік проживав у гуртожитку в двокімнатній квартирі житловою площею 26,5 кв. м., яка йому ж і належала.

Петро Шпига отримав службове житло наприкінці 2013 року і за рік його уже вивели із складу службового фонду. Фото із www.volynnews.com

Як повідомили в міліції, Петро Шпига перебував на квартирообліку з грудня 1996 року і в листопаді 2013-го звернувся з рапортом до тодішнього начальника управління міліції Олександра Терещука з проханням надати йому службове житлом на сім’ю з 4-х осіб. Вже в грудні того ж року йому виділили зазначене помешкання.

У лютому 2014 року шеф Петра Шпиги Олександр Терещук звільняється із посади і їде з Волині.

Не надто відомий тоді в області Петро Шпига отримав підтримку революційних організацій і в квітні 2014 року він стає начальником управління МВС у Волинській області.

Менш ніж за рік, в листопаді 2014 року міськвиконком Луцька приймає рішення, яким затверджує виведення із складу службового житла двокімнатної квартири Петра Шпиги. Відділ матеріального забезпечення УМВС повідомляє, що не володіє інформацією щодо приватизації цього житла.

В’ячеслав Хімаков має непогані доходи, а тепер ще й безкоштовну квартиру. Фото із сайту УМВС у Волинській області

Як і начальник волинського УБОЗу Сергій Горбатюк, багаторічний головний бухгалтер управління МВС у Волинській області В’ячеслав Хімаков тим же рішенням у вересні 2011 року також отримав службову двокімнатну квартиру на 35,8 кв. м.

Трохи більше, ніж через рік, у грудні 2012 року, міськвиконком Луцька затвердив виведення цієї квартири із складу службового житлового фонду.

В’ячеслав Хімаков працює начальником відділу фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку УМВС в області з 2008 року. У декларації про доходи за 2014 рік В’ячеслав Хімаков задекларував понад 366 тисяч спільного із членами сім’ї доходу.

Також у сім’ї Хімакових записані земельна ділянка, дві квартири на 73,3 та на 39,8 кв. м., одна з яких і є, ймовірно, приватизованим службовим житлом.

Також в декларації міліціонера вказані автомобілі «ВАЗ 212140» 2007 року випуску і «Ауді А6» 1996 року та понад 420 тисяч гривень у банках. Відділ матеріального забезпечення УМВС повідомляє, що не знає чи посадовець приватизував житло.

У серпні 2014 року службову двокімнатну квартиру житловою площею 32 кв. м. отримав начальник штабу УМВС у Волинській області – підполковник міліції Віталій Ковальчук. Цікаво, що цю посаду чоловік отримав лише в травні 2014-го року і, судячи з інформації управління кадрового забезпечення УМВС, раніше у волинській міліції не працював.

Разом із ним у тому ж серпні 2014-го однокімнатну службову квартиру на 16,5 квадратів отримав і начальник управління кадрового забезпечення Микола Фень, який працював в органах з 1993 року і вже після отримання житла в грудні 2014-го звільнився через хворобу.

А в листопаді 2014-го житлом забезпечили і заступника начальника автогосподарства з експлуатації та безпеки руху автогосподарства УМВС у Волинській області капітана міліції Андрія Березюка. Йому дісталася службова трикімнатна квартира житловою площею 38,4 кв. м.

Варто згадати і про призабутого кадра волинської міліції – колишнього заступника УМВС у Волинській області Олександра Соколюка. Цю посаду чоловік із невеликою перервою обіймав протягом листопада 2005-січня 2011 року.

У лютому 2006-го він отримав службову двокімнатну квартиру на 28,8 кв. м. У січні 2011-го Олександра Соколюка звільнили з органів внутрішніх справ за віком, однак службова квартира залишилася у його розпорядженні і лише у травні 2014-го це помешкання вивели із складу службового фонду.

У серпні 2014 року Олександр Соколюк та його дружина Оксана успішно його приватизували.

 

Витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно квартири Олександра Соколюка

Публікація підготовлена за підтримки Данської асоціації журналістів-розслідувачів та проекту SCOOP в Україні

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте