Як волинські СБУшники приватизовували житло в новобудовах (ФОТО)

Колишній заступник начальника УСБУ у Волинській області Віктор Уніга отримав чотирикімнатну безкоштовну квартиру в районі, де одні з найвищих цін на житлову нерухомість в Луцьку
Джерело
«Четверта влада»

Це частина публікації розслідування про те хто, як і за що отримав безкоштовне житло у Луцьку.

Повністю матеріал дивіться за цим посиланням: Всі, хто отримав безкоштовне житло у Луцьку в 2011-2014 роках

Протягом 2011-2014 років, згідно з інформацією з рішень міськвиконкому, квартири в обласному центрі отримали чотири працівники управління Служби безпеки України.

З’ясувати на яких посадах працюють ці особи не вдалося, оскільки керівництво УСБУ в області всупереч закону не повідомило цієї інформації на запит. Однак, масово у 2011-2014 роках почали виводити із складу службового житлового фонду і приватизовувати свої квартири працівники керівної ланки управління СБУ в області. Тож звернемо увагу саме на них.

квартири сбушників

Так, в листопаді 2011 року із статусу службового житла вивів свою чотирикімнатну квартиру тодішній заступник начальника управління Служби безпеки України Віктор Уніга.

Про цю квартиру журналісти ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» вже писали раніше. Отримав посадовець її у вересні 2006-го.

Віктора Унігу звільнили із лав СБУ наприкінці 2014 року за люстраційним законом.

чорновола
Будинок, в якому отримав чотирикімнатну квартиру Віктор Уніга

У тому ж листопаді 2011-го із службової у приватну перетворив свою луцьку квартиру керівник Нововолинського міськрайвідділу управління СБУ у Волинській області Ігор Милогородський.

Як ми уже згадували раніше, Ігор Милогородський спочатку у 2006 році отримав однокімнатну квартиру, а згодом у 2009-му її йому замінили на двокімнатне помешкання житловою площею 36,4 кв. м. Уже в січні 2012-го Ігор та Ольга Милогородські закінчили приватизацію помешкання.

витяг квартира милогородського

витяг квартира милогородського
Витяг з реєстру речових прав на нерухоме майно стосовно квартири Ігоря Милогородського​​​​​

Тим же самим рішенням міськвиконкому у листопаді 2011-го дозвіл на приватизацію отримав і начальник відділу по боротьбі з організованою злочинністю УСБУ у Волинській області Костянтин Мацера. Чоловік отримав трикімнатну службову квартиру житловою площею 46 кв. м. ще в листопаді 2009 року.

Значно більше часу, аби приватизувати квартиру, знадобилося помічнику начальника управління СБУ у Волинській області Віктору Вознюку. Чоловік отримав двокімнатну службову квартиру на 30,4 житлових квадрати в жовтні 2007-го, а вивести із складу службового житлового фонду зумів лише у лютому 2014 року.

квартира вознюк
Новобудова в якій отримав житло Віктор Вознюк

Серед отримувачів житла знаходимо і ще одного працівника СБУ Валентина Панасюка. Чоловік отримав чотирикімнатне службове помешкання житловою площею 54 кв. м. ще у 2006 році.

У березні 2012 року його квартиру вивели із складу службового житлового фонду. Невдовзі після звільнення із лав СБУ більше ніж півроку Валентин Панасюк працював головним спеціалістом з питань запобігання та виявлення корупції в Державній екологічній інспекції у Волинській області, але після отримання інвалідності пішов звідти на пенсію.

Деякі посади зазначених працівників СБУ можуть звучати неточно, оскільки в управлінні відмовилися їх називати навіть попри те, що це суперечить Закону «Про доступ до публічної інформації».


Публікація підготовлена за підтримки Данської асоціації журналістів-розслідувачів та проекту SCOOP в Україні

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте