Як заїжджі прикордонники отримали квартири і покинули Волинь (ФОТО)

Керівники Луцького прикордонного загону Олександр Білюк та Ігор Бурдейний отримали службові квартири, які після звільнення повертати не поспішають
Джерело
«Четверта влада»

Це частина публікації розслідування про те хто, як і за що отримав безкоштовне житло у Луцьку.

Повністю матеріал дивіться за цим посиланням: Всі, хто отримав безкоштовне житло у Луцьку в 2011-2014 роках

Як і в 2002-2011 роках, так і в 2012-2014-му силовики і різні люди в погонах є категорією осіб, яких забезпечують державним і комунальним житлом найбільше. Щоправда, протягом 2002-2011 років до категорії добряче забезпечених житлом силовиків можна було віднести і військових, і прикордонників, і міліцію, і працівників СБУ.

Проаналізувавши рішення міськвиконкому за жовтень 2011-го – грудень 2014-го бачимо, що військовослужбовці в цей час житлом взагалі не забезпечувалися. Гірше стали забезпечувати житлом працівників СБУ та міліції. Приблизно на тому ж рівні залишилося забезпечення житлом прикордонників. На них і звернемо увагу в першу чергу.

квартири прикордонників

В листопаді 2011 року двокімнатну службову квартиру житловою площею 38,7 квадратних метра у Луцьку отримав тодішній перший заступник начальника – начальник штабу Луцького прикордонного загону Олександр Білюк. Цікаво, що уже за місяць чоловіка підвищили – він став начальником Луцького прикордонного загону.

білюк
Олександр Білюк житло не повернув. Фото із provolyn.com

Олександр Білюк керував Луцьким прикордонним загоном із грудня 2011 до серпня 2014-го. До цього працював в структурах прикордонної служби на сході України.

На Волинь приїхав на початку 2010 року, коли й став першим заступником начальника загону. Пішов із посади начальника, за інформацією ЗМІ, через корупційний скандал.

Вже в лютому цього року волинські ЗМІ писали, що Олександр Білюк є підозрюваним у справі про отримання хабара в змові з начальником відділу кадрів за переведення одного з працівників прикордонного загону на інше місце служби.

Із серпня 2014 року Олександр Білюк перебуває в розпорядженні начальника Північного регіонального управління Державної прикордонної служби, але після звільнення з посади начальника Луцького прикордонного загону службове житло не повернув.

ігор бурдейний
Ігор Бурдейний. 4 місяці роботи і квартира готова.

Наступник Олександра Білюка на посаді керівника Луцького прикордонного загону Ігор Бурдейний також отримав службове житло.

Чоловік приїхав з Харківщини і вже перед самим звільненням отримав в Луцьку трикімнатну службову квартиру житловою площею 40,3 кв. м. Ігор Бурдейний пропрацював на посаді близько 4 місяців. В грудні 2014 року його змінив нинішній керівник прикордонного загону Олександр Мейко.

Під час представлення Олександра Мейка начальник Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України генерал-майор Володимир Плешко зазначив, що Бурдейний «позбувся» посади за хорошу службу – його підвищують і відтепер він працюватиме в регіональному аналітичному центрі.

Луцьку службову квартиру, як повідомили в Північному регіональному управлінні ДПСУ, Ігор Бурдейний, звісно ж, назад не повернув.

Менше трьох років пропрацював на посаді заступника начальника штабу Луцького прикордонного загону – начальника відділу прикордонної служби Іван Чаплінський, але також «пощастило» отримати трикімнатну службову квартиру житловою площею 40,6 кв. м. Що цікаво, отримав він її у березні 2013 року, але ще в лютому 2013-го уже був переведений на іншу посаду в Львівський прикордонний загін.

Нині посадовець працює там першим заступником начальника прикордонного загону – начальником штабу Львівського прикордонного загону. Службову квартиру у Луцьку чоловік ще не приватизував. «Вона і на даний час є службовою», – відповіли в прикордонній службі.

Тоді ж, у березні 2013 року, службову двокімнатну квартиру житловою площею 38,1 кв. м. отримав інший заступник Олександра Білюка підполковник Олександр Біжан. Чоловік пропрацював у Луцькому прикордонному загоні з вересня 2011-го до грудня 2014-го. Відтоді поїхав працювати на Херсонщину, а нині звільнений із військової служби за станом здоров’я.

Як повідомили в прикордонній службі, Олександр Біжан не приватизовував надану йому квартиру. Вона і нині залишається службовою.

Третій заступник Олександра Білюка – Олександр Пімєнов також отримав житло у тому ж березні 2013 року. Йому дісталася службова квартира на 38 житлових квадратів. Чоловік проходив службу в Луцькому прикордонному загоні на різних посадах із 2006 року. З кінця 2010 року обіймав посаду заступника начальника загону.

Одразу ж після отримання службової квартири Олександра Пімєнова перевели на роботу в місто Котовськ, а нині він обіймає посаду заступника начальника Північного регіонального управління Державної прикордонної служби.

Як повідомили в прикордонній службі, Олександр Пімєнов не приватизовував надану йому квартиру. Вона і нині залишається службовою.

Отримали квартири і нижчі за званнями та посадами прикордонники, як от начальники відділів прикордонного загону та особи із керівництва пунктами перепуску.


Публікація підготовлена за підтримки Данської асоціації журналістів-розслідувачів та проекту SCOOP в Україні

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте