Неповнолітній грабіжник зґвалтував 90-річну бабусю у Володимирці

Близько 3-ї години  ранку до будинку 90-річної мешканки Володимирця крізь незачинені двері зайшов молодик. Огледівшись довкола і впевнившись, що у помешканні, окрім старенької, нікого більше немає, накинувся на жінку та почав її душити.

Спочатку вимагав лише грошей. Не витерпівши знущань, бабуся вказала місце схову власних заощаджень. Однак, для 16-річного грабіжника 550 гривень виявилось недостатньо... Згодом, в ході дослідження всіх обставин злочину стало відомо, що юнак не тільки поглумився над старенькою, але і зґвалтував її.

— За даним фактом порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України (Розбій), санкція якої передбачає покарання  у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років  — коментує заступник начальника УМВС — начальник кримінальної міліції Геннадій Юрчук.

— Згідно з висновками проведених експертиз, до справи долучено і матеріали ще одного епізоду, порушеного за частиною 1 статті 152 Кримінального кодексу України (Зґвалтування), яка передбачає покарання до п’яти років позбавлення волі.

Підозрюваний, 16-річний учень профтехучилища, затриманий у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України.

Як з’ясувалось, минуле хлопця не без темних плям: судимість за крадіжку, його мати часто прикладається до чарчини, батько помер, а у далекому 2006 році його 9-річну сестричку зґвалтували та задушили.

Натомість 90-річна жінка на схилі літ зазнала не лише фізичного знущання, але і моральних мук. Вона отримала гематому, синці, стрес та приниження.

Катерина ПОПЕНКО, СЗГ УМВС України

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте