«Не-Дубасівські» фірми розпиляли 9 мільйонів на школу, вдвічі дешевшого «бютівця» викинули за довідку

Кузнецовська школа №2
Джерело
2school.ucoz.ua

Управління освіти Виконкому Кузнецовської міськради Рівненської області 27 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Фірма Опорядрембуд» на реконструкцію школи №2 в мікрорайоні Будівельників, 56. Вартість угоди склала 9,12 млн грн.

Про це пишуть Наші гроші з посиланням на «Вісник державних закупівель».

У школі повинні реконструювати покрівлю, замінити вікна, утеплити зовнішні стіни, зробити опорядження фасадів, влаштувати тротуари й доріжки. Усі роботи повинні завершити до кінця 2015 р.

Фірму «Опорядрембуд» заснували у 2006 р. Тамара Дубас, дружина голови правління ПАТ «Рівнегаз» депутата Рівненської облради Петра Дубаса, Роман Мельник (вийшов у липні 2012р.) і Любов Ясельська. Цього року фірму переписали Ірину Максимчук та Оксану Ляльчук.

Ляльчук до 2013 р. також була співвласницею «Рівнеагроспецмонтаж» («РАСМ»), – єдиного допущеного до участі конкурента «Опорядрембуду» на цьому конкурсі. Також до цього року співзасновником фірми був Петро Торгун – заступник Петра Дубаса по «Рівнегазу».

Наразі власниками «РАСМ» є її директор – вищевказаний Роман Мельник, а також Валентин і Віра Лопачуки, котрі упродовж багатьох років були зареєстровані у сусідніх будинках з подружжям Дубасів.

Обидві фірми-конкуренти прописані за однією адресою: м.Рівне, вул. Будівельників,7. Окрім того у витязі з ЄДР в обох вказаний спільний контактний телефон – 24-21-25.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років «Опорядрембуд» виграв тендерів 169,37 млн грн., «РАСМ» – на 220,95 млн грн.

Докладніше про зв’язки цих та інших компаній з Дубасами тут.

Окрім цих двох фірм участь у тендері намагалася взяти ще одна компанія – ПП «ІБК «ДЕДАЛ», яка пропонувала виконати замовлення у два з половиною рази дешевше – за 3,58 млн грн.

Пропозицію відхилили за відсутність одного документу: замість відповідного дозволу Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду на виконання робіт підвищеної небезпеки фірма подала Декларацію відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

Фірму «Дедал» заснувала у 2008 р. Валентина Семенчук, дружина депутата Рівненської облради від ВО «Батьківщина» Богдана Файфури (БЮТ). Сам Файфура наразі є директором фірми.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте