Елітний бізнес-центр, що незаконно побудували на подвір’ї рівненської школи, хочуть знести бульдозерами (ФОТО)

Незаконно споруджена будівля, яку не знають як знести
Джерело
takeinfo.net

Таку думку висловив міський голова Рівного Володимир Хомко. Міська влада виграла суд проти незаконного забудовника. Феміда підтвердила, що будували центр незаконно, тому його потрібно знести.

Володимир Хомко заявив, що незаконну побудову хочуть знести бульдозерами, однак навіть після рішення суду цього зробити не вдається, – пише takeinfo.net. Що заважає важкій техніці розвалити забудову у центрі Рівного?

Мова йде про бізнес-центр, який побудували у дворі НВК "Колегіум" на вулиці Шевченка у Рівному. Минулого року міська влада Рівного подала позов до суду; вимагала визнати незаконним будівництво навпроти колишньої 21 школи, а нині НВК "Колегуім". Забудовник побудував перед навчальним закладом ось такий офісний центр.

Знаходиться він перед навчальним корпусом. Побудували його так, що забрали у школи чималий шматок подвір'я. Крім того загородилися від "Колегіуму" ще й парканом. Тепер із кабінетів навчального закладу відкривається не те, щоб краєвид, а просто стіна.

У підсумку місто суд виграло. Ще минулого року феміда розпорядилася незаконну побудову знести. Щоправда виникли проблеми.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, виявляється у законодавстві немає прописаної процедури знесення незаконних будівельних споруд.

"Тепер виконавча служба пише нам, що не знає як знести. Немає процедури знесення. Як буде я не знаю. Я вам хочу сказати, що я такого нахабства ще не бачив. Це найбільш нахабне будівництво за останні роки. Вони обманули всіх. Дозвіл брали на будівництво приватного будиночка площею 36 квадратних метрів, а побудували там цілий універмаг", – зазначив Володимир Хомко.

Володимир Хомко бачить вихід лише у змінах до законодавства, яке б розв'язало руки органам місцевого самоврядування.

"Була б моя воля, взяли бульдозер, підігнали і знесли. При чому, щоб у законі прописали, що усі ті роботи виконуються за гроші того, хто зробив незаконне будівництво. Але такого немає. Зараз ми почнем там руйнувать, відкриють кримінальну справу, так як це було, здається, в Криму. Там мер також взяв бульдозера і зніс, зразу міліція проти нього відкрила кримінальну справу", – сказав очільник Рівного.

Володимир Хомко також додав, що з незаконними кіосками набагато легше, їх можна погрузити на машину і вивезти, як це робили цього тижня. А от те, що змуроване і стоїть на фундаменті ліквідувати виявилося тяжче.

Володимир Хомко також згадав за ще одне будівництво. Найімовірніше це також буде офісний центр. Його без дозволів почали зводити на розі вулиць Князя Володимира-Набережна у Рівному.

Справа по цьому об'єкту зараз перебуває у суді. Проте, найімовірніше навіть, якщо місто і виграє суд, незаконне будівництво також не зможуть знести.

Виходить, що у місті можна будуватися будь-де і будувати будь-що. Навіть програвши суд, будівлю не знесуть. Така практика зацікавить ще не одного підприємця побудуватися у Рівному. А бажання знести незаконне будівництво бульдозером, залишиться всього лиш мрією міської влади.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

11 травня 2020 в 21:12
0
Коментарі з попереднього сайту