Стало відомо, на кого з організаторів Євромайдану у Рівному міліція «шиє» справу за кульки з Януковичем

Активісти рівненського Євромайдану Тимур Тимченко (ліворуч) та Віталій Примак (праворуч)
Джерело
«Четверта влада»

До 29-го листопада на майдані Незалежності у Рівному стоятиме інформаційний намет, у якому кожен охочий може поставити свій підпис за євроінтеграцію. За станом на понеділок, 25 листопада, організатори Євромайдану зібрали понад 4 тисячі 100 підписів. А тим часом громадських активістів викликали на допит до міліції.

Про це ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ розповіли співорганізатори Рівненського Євромайдану Віталій Примак та Тимур Тимченко. Як відомо, громадські активісти відправили у «космос» на надувних кульках портрет Віктора Януковича на знак протесту проти призупинення заходів щодо євроінтеграції України.

22 листопада портрет Януковича, причеплений до кульок, запустили в небо. Це стало приводом до відкриття кримінального провадження. Всі фото з сайту charivne.info

У цьому рівненська міліція угледіла образу Президента України і відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство, вчинене групою осіб з мотивів очевидної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом».

Самі ж активісти вважають свій вчинок виявом власної громадянської позиції. Як зазначив Віталій Примак, на вівторок, 26 листопада, до міліції на допит у кримінальному провадженні викликають його, Зураба Кантарію та журналіста-депутата Олександра Курсика.

Що ж до роботи інформаційного намета, то, за словами Тимура Тимченка, збір підписів триватиме до 29-го листопада щодня. А якщо у вівторок, як їм обіцяли, встановлять теплий намет, то активісти чергуватимуть у ньому й уночі.

Як каже Тимур Тимченко, міліція до них ставиться лояльно, претензій не пред’являє. Рівняни ж надають допомогу, хто чим може – приносять чай-каву, бутерброди, теплий одяг, навіть оплатили обід у одному з найближчих кафе. А ще – підтримують морально.

Найбільш продуктивним днем збору підписів була неділя, 24 листопада – понад 4 тисячі підписів. Люди ставали у чергу, щоб підписатися під зверненням. У понеділок станом на 16-у годину було зібрано понад 100 підписів. Якби не зіпсувалася погода, то їх було б більше, переконані хлопці. Зібрані підписи планують передати представництву Єврокомісії в Україні, а копії – Президентові України, хоча й мало вірять у те, що він дослухається до думки громадян.

ДИВІТЬСЯ ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ:

Януковича та Азарова відправили в небо на кульках знову, тепер біля рівненського відділу міліції (ФОТО)

«Хуліганство з винятковим цинізмом» вчинили сьогодні активісти та журналісти Рівного на подвір’ї міськвідділу міліції (ФОТО)

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте