Рівненський сміттєпереробний завод припинив свою роботу

Джерело
Фото з ІА «Ервеюей»

З 1 грудня у зв’язку з відсутністю встановленого тарифу на переробку сміття Рівненський сміттєпереробний завод припинив свою роботу. Про це повідомляє кореспондент ІА «Ервеюей»

За словами директора ТОВ «Санком-Рівне» Святослава Євтушенка, призупинення роботи сміттєпереробного заводу пов’язано з тим, що у листопаді 2012 року вступили в дію зміни до Закону України «Про відходи». 
 
– Згідно цих змін, тариф на переробку побутових відходів затверджує Національна комісія з питань житлово-комунального господарства. Але ця комісія може затверджувати тарифи лише тим підприємствам, ліцензування діяльності яких вона проводить. В Україні ж ліцензії на переробку та захоронення сміття законодавством не передбачено.

Тобто, сміттєпереробний завод не мав права взагалі працювати, оскільки та діяльність, якою він займається підлягає обов’язковій тарифікації. Тому рівненський сміттєпереробний завод не працюватиме поки не буде прийнято загальнодержавне рішення по цьому питанню.

За попередньою інформацією, запрацює завод не раніше весни. Наразі в Україні призупинили свою роботу всі сміттєпереробні та сміттєспалювалювальні заводи, – зазначив Святослав Євтушенко. 
 
Нагадаємо, сміттєпереробний завод офіційно відкрили влітку цього року неподалік від Рівного. Його будівництво тривало впродовж трьох років. Планувалося, що завод перероблятиме близько 95% сміття із Рівного та Рівненського району. До припинення своєї роботи там перероблялося у межах 70% сміття.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте