Суд, з подачі мера Рівного, знову заборонив мирну акцію. Тепер під стінами міліції

Суддя Оксана Дудар у 2011 році відзначилась прийняттям постанови про заборону наметового містечка організованого низкою опозиційних партій, які таким чином підтримували арештованих Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, членів об’єднань «Свобода» та «Тризуб», а також затриманих учасників Податкового майдану. Тепер на її совісті - дві заборони мирних протестів євромайданівців

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Оксана Дудар вчергове, з подачі міського голови Рівного Володимира Хомка, заборонила проведення у Рівному мирної акції протесту.

– Вчора, о 23.00 суддя Рівненського окружного суду «славнозвісна» Оксана Дудар заборонила проводити будь-які мирні акції протесту під стінами міліції у Рівному (вул. Хвильового, 2). Судовий позов подав Рівненський міськвиконкомом, і знову за підписом міського голови Володимира Хомка. Третя сторона у справі – обласне управління УМВС. Організатора акції Андрія Токарського про судове засідання не повідомили. Тож він втратив можливість довести свої аргументи у суді, – повідомив колега Андрія Токарського, громадський активіст  Анатолій Бондарчук.

Хомко
Міський голова Рівного Володимир Хомко не хоче кілька Євромайданів у Рівному

– Я маю претезії лише до організації наметового містечка, – пояснює ЧЕТВЕРТІЙ ВЛАДІ міський голова Рівного Володимир Хомко. – В місті є вже одне наметове містечко, і я гарантую на ньому порядок. Подавайте будь-хто інше повідомлення про акцію і, якщо в ньому не йтиметься про створення наметового містечка, жодної реакції з мого боку в якості заборони не буде. Навпаки, подбаємо про охорону. Он і люди дзвонять до мене – підтримують таке рішення. А сьогодні також біля прокуратури буде акція, без наметів, тому жодних перешкод міська рада тут не чинить. Що ж до неповідомлення Андрія Токарського про суд, то я не контролюю процедурні питання. Рішення могло бути і не на нашу користь.

Андрій Токарський розповів, що сьогодні вранці йому зателефонував представник міліції і повідомив, що під стінами міського та обласного відділів міліції заборонено влаштовувати сьогодні будь-які акції. 

Токарський
Громадського активіста Андрія Токарського не повідомили про розгляд справи, в якій він виступає відповідачем

– В рішенні суду, про який мене не повідомили, взагалі не йдеться про наметове містечко, про яке говорить міський голова, – обурюється Андрій Токарський. – Заборонено проводити пішу ходу, мітинги, пікети, мирні зібрання.

1

2

Андрій Токарський готується подавати апеляцію на це рішення суду.

Нагадуємо, в ніч з 20 на 21 грудня суддя Рівненського окружного адміністративного суду Оксана Дудар заборонила безстрокову мирну акцію протесту із встановленням наметового містечка у Рівному під стінами облдержадміністрації.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте