Спалені автівки та озброєні бойовики: на Рівненщині «донецькі» хочуть контролювати бурштин? (ФОТО)

Мешканці навколишніх сіл Сарненщини спалили автівки приїжджих.
Джерело
Усі фото Романа Захарчука

Як уже повідомляла ЧЕТВЕРТА ВЛАДА, у Сарненському районі поблизу села Олексіївка на урочищі Гальбін відбулась перестрілка між місцевими жителями та людьми, які представились Правим Сектором (якась 8-ма сотня).

Сутичка відбулася нібито через намагання взяти під контроль нелегальний видобуток бурштину.

Фото з місця події оприлюднив сотник «Поліської Січі» Роман Захарчук.

За словами сотника, близько трьох тисяч селян з навколишніх сіл оточили зо три десятки озброєних приїжджих, які розпочали стрілянину, та спалили їм машини. Згодом бійців затримала міліція.

– Затримані були з автоматами, снайперськими гвинтівками, – розповідає Роман Захарчук. – Конфлікт розпочався ще минулого тижня. Була сутичка і у вівторок. 

Дехто називає приїжджих «донецькими». Автівки обклеєні наліпками «Правий сектор. Під охороною».

Поки що офіційних коментарів з міліції отримати не вдалося. Телефони працівників прес-служби не відповідають. Так само не беруть слухавки і в райвідділі міліції. Не мають інформації і в Рівненській ОДА.

Натомість керівник «Правого сектору» на Рівненщині Роман Коваль каже, що також чув про цю інформацію, але ще не мав змоги виїхати на місце події, щоб з`ясувати деталі.

– Всі наші хлопці сьогодні долучені до охорони правопорядку в області, – каже Роман Коваль. – 200 чоловік задіяні для цього в Рівному. Охороняють правопорядок і в Дубно, Радивилові, Рокитному, Кузнецовську та інших містах.

В той же час за інформацією Інтернет-порталу «ЧаРівне.інфо» , сьогодні вранці 100 озброєних чоловіків на вантажних автомобілях та джипах приїхали у село Олексіївка Сарненського району.

Вони зупинились у центрі села та повідомляли перехожих, що відсьогодні лише вони контролюватимуть видобуток бурштину. Один з них, представився народним депутатом Володимиром Продивусом. На місці стірялини були знайдені його візитівки.

Селяни на такі заяви невідомих осіб обурились, адже для більшості з них, це єдиний заробіток. Далі між селянами та озброєними чоловіками почалась сутичка. Наразі 5 осіб поранено, 2-х з них мають різані рани, 3 – вогнепальні.

Під натиском селян бойовики почали втікати та поїхали на базу, де вони жили.

Сама ж база знаходиться у селі Страшеве, а її власником є колишній керівник Рівненської ОДА Василь Берташ.

Селяни зуміли зупинити бойовиків та захопили їх автомобілі. Під час  їх перевірки  було знайдено чимало зброї, сотні російських прапорів та наліпки «Правого сектору».  Кілька одиниць траспорту на яких приїхали озброєні люди розбиті та спалені місцевими мешканцями.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте