Рівненську міліцію обікрали орієнтовно на півмільйона доларів: ексклюзивні подробиці від перевіряючого з МВС (ВІДЕО)

Представник міністерської комісії розповів рівненській редакції проекту журналістських розслідувань Громадського «Слідство.інфо» хто винен у тому, що рівненську міліцію обікрали
Джерело
«Четверта влада»

130 кілограмів бурштину і 80 тисяч доларів вкрали з кабінету слідчого Слідчого управління міліції у Рівненській області 26 листопада.

За словами бурштинокопачів із селища Клесів, що на півночі Рівненської області, вартість кілограму бурштину, в залежності від розміру каміння та місця продажу, коливається від 2 до 10 тисяч доларів за кілограм.

Отже, разом із доларовою готівкою, сума крадіжки може становити орієнтовно пів мільйона доларів.

Перший заступник начальника Департаменту внутрішньої безпеки МВС Юрій Мартиненко каже, що останній випадок подібної крадіжки, коли в міліції вкрали 120 тисяч доларів, він пам’ятає лише 15 років тому у Голосіївському районі Києва.

За словами Юрія Мартиненка вже встановлено недбалість слідчого, слідчого управління та тих, хто охороняв приміщення УМВС. В понеділок 1 грудня результати перевірки мають бути на столі в міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

– Весь кабінет слідчого практично весь був заставлений мішками з бурштином, – розповідає Юрій Мартиненко.

Грати на вікнах були декоративними. Злочинців, які обікрали кабінет слідчого не встановлено. Однак перевіряючий переконаний, що зловмисники мали свої джерела в рівненській міліції «і не лише в міліції».

Нагадаємо, що проблему легалізації видобутку бурштину і його «кришування» міліцією, СБУ, прокуратурою та представниками «сім᾽ї» Віктора Януковича вивчала програма рівненської редакції програми журналістських розслідувань Громадського ТБ «Слідство інфо».

Оператор Валерій Мартинюк.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте