Патрульну поліцію Рівного очолить 25-річний волинянин

Волинянин Сергій Мерчук (зліва) очолить Рівненську патрульну поліцію. Раніше він був у патрулі Києва та Луцька
Джерело
«Четверта влада»

Заступник міністра МВС України Сергій Яровий сьогодні, окрім голови Нацполіції на Рівненщині, представив й очільника нової патрульної поліції Рівного Сергія Мерчука.

За словами Ярового, патрульну поліцію Рівного запустять 19-го квітня, а не 9-го квітня, як повідомляли раніше.

Каже, вирішили виділити патрульним ще 10 днів на підготовку. Він пояснює, що процес запуску патрульної поліції Рівного затягується, бо Міністерство внутрішніх справ зважає на досвід інших міст:

– Справа в тому, що патрульна поліція буде. Буде чи 9 квітня чи 19, я думаю, не принципово. Це перш за все, пов'язано з питанням підготовки і з забезпеченням. Для того, щоб вони вийшли і мали вже все необхідне: спецзасоби, автомобілі. Знаєте ту економічну ситуацію, яка склалася. Тому у нас і є питання, – розповів заступник міністра МВС Сергій Яровий.

– Ми отримали дозвіл на продовження навчання ще на 10 днів. Думаю, ці 10 днів ми попрацюємо в практичній площині. Маючи вже досвід роботи в патрульній поліції Закарпаття, майже чотири місяці, я буду радий їм поділитися з нашими молодими спеціалістами, – каже новий очільник поліції Рівненщини Сергій Князєв. – Робота патрульної поліції виконується зовні і ви її побачите одразу.

Очікуваннями поділився й головний патрульний Рівного:

– Готові працювати. Чекаємо відповідно реакції від суспільства, від громадян міста. Тому що на дорогах хаос, хочеться навести порядок вже швидше, – каже Сергій Мерчук.

Він розповів, що родом з Волині і вже працював у патрульній поліції в Луцьку та Києві.

У Фейсбук-спільноті «Рівненщина політична» представник партії «Свобода» Дмитро Козачок нагадав, що новий головний патрульний балатувався в депутати від руху «Народний контроль».

Нагадаємо, що дев'ятнадцятеро кандидатів із 221-го на посаду патрульного поліцейського Рівного не склали останній іспит.

25-го січня до навчань на базі Рівненського вищого професійного училища Департаменту поліції охорони приступило 214 молодих хлопців та дівчат. У перший же тиждень добровільно залишили навчання троє слухачів, а цього – ще дев'ятнадцятеро.

Дванадцятеро хлопців і семеро дівчат не склали останній іспит із тактичної підготовки. Тому у квітні вулиці Рівного патрулюватимуть 192 поліцейських, серед яких 26 дівчат.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте