На Рівненщині 32-х осіб підозрюють у кришуванні бурштину

обшуки провели у голів двох РДА

Фото з вчорашніх бурштинових обшуків на Рівненщині.
Джерело
прес-служба ГПУ

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що до злочинної схеми з «кришування» бурштиновидобутку причетні 32 особи на Рівненщині, зокрема заступник прокурора обласної прокуратури, працівники УСБУ, колишні та діючі поліцейські. За його словами, за «дозвіл» на видобуток каміння правоохоронці щодня отримували шалені гроші. У разі незгоди – затримання старателів та вилучення техніки. Вже провели понад сто санкціонованих обшуків.

Про це у своєму Фейсбуці пише Міністр МВС Арсен Аваков. 

«Очолював злочинне угрупування діючий заступник прокурора Рівненської області. Його головними помічниками були керівник та співробітник структурного підрозділу обласного управління СБУ», – пише Аваков.

Як розповів сьогодні голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, у рамках операції «бурштин» київські правоохоронці провели обшуки у двох голів РДА на Рівненщині: у Дубровицького очільника Сергія Киркевича та Рокитнівського Миколи Кушніра. У них нічого не знайшли та не затримували. Натомість у правоохоронців є питання до екс-працівників поліції цих районів.

Олексій Муляренко сьогодні зізвав представників ЗМІ, щоб розповісти у кого з голів РДА провели обшуки

За словами Муляренка, увага правоохоронців була прикута до керівників поліських районів області. Сьогодні він провів нараду з силовиками, які вчора не залучалися до цієї операції. він уже спілкувався з головою Дубровицької адміністрації і проведе розмову з Рокитнянським очільником: «Тому що такі події не щодня трапляються. Не щодня у них там гелікоптери сідають».

– Щоб розвіяти домисли стосовно всіх цих операцій, стосовно голів адміністрацій. Звісно, в рамках слідчо-оперативних дій було зроблено досить багато рухів і в Рівному, і в деяких районах Рівненської області. Увага була прикута до північних районів області. Вчора було проведено обшуки у голови Дубровицької РДА і у голови Рокитнянської РДА. Але не тільки у голів, там було задіяно багато людей. Відбувались затримання. Але стосовно голів РДА жодних звинувачень висунуто не було. Затримання не проводилось. Голови знаходяться на робочому місці і працюють в стабільному режимі, – розповів Олексій Муляренко. 

За словами Муляренка, звинувачень у сторону інших працівників адміністрацій не було.

Оскільки вчора у Андрія Боровика знайшли колекцію дорогих годинників, у Муляренка теж запитали про проходження його аксесуару. Каже, що годиннику Jacques Lemans уже декілька років і він з ним майже не розлучається. Його вартість – декілька сотень доларів

До кого саме із екс-працівників поліції цих районів у силовиків виникли питання, голова ОДА не сказав. На запитання журналістки чи були це керівники відділків він відповів, що це можливо. 

Нагадаємо, генпрокурор‬ Юрій Луценко повідомив, що прокурор Рівненської області Анатолій Ковальчук буде відсторонений від займаної посади, а на його місце буде призначений тимчасово виконуючий обов’язки. Очільник ГПУ має намір повністю змінити керівництво прокуратури області.

За інформацією ГПУ, в понеділок, 4 липня, Генеральною прокуратурою України спільно зі Службою безпеки України викрито організоване злочинне угруповання, яке займалося незаконними оборудками з бурштином. Провели 123 обшуки, затримали заступника облпрокурора Рівненщини Андрія Боровика та інших осіб, яких підозрюють у причетності до схеми. У квартирі Боровика знайшли колекцію дорогих годинників.

Наразі ще немає наказів про звільнення, ані прокурора Рівненщини, ані його заступників. Сьогодні всі вони, окрім затриманого Андрія Боровика, працюють.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте