Рівненському лікарю Думановському оголосили про підозру через смерть дитини

Костянтин Думановський різко піднявся по кар`єрній драбині, коли його батько очолив Рівненську обласну дитячу лікарню
Джерело
Фото Юрія Дюга

Екс-лікарю Рівненської обласної дитячої лікарні Костянтину Думановському оглосили про підозру у вчиненні злочину.

Злочин передбачений частиною другою статті 140 Кримінального кодексу України – невиконання чи неналежне виконання медичним чи фармацевтичним працівником своїх професійних обов`язків, якщо це спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому.

Йому загрожує позбавлення волі до трьох років. 

Про це пише журналістка Інна Білецька на своїй сторінці у Facebook. Інформацію підтвердили у відділі комунікації ГУНП у Рівненській області. 

Нагадаємо, Костянтина Думановського звинувачують у смерті 5-річного Миколки Антонюка. Дитина загинула у обласній дитячій лікарні. Від чого – невідомо. Одразу повідомляли, що у хлопчика нібито загострився апендицит.

Проте у довідці про смерть написали, що малеча загинула від гострої распіраторної інфекції. А згідно висновку головного дитячого паталогоанатома МОЗ України, у хлопчика була хвороба Крона в активній фазі патологічного процесу. Батьки звинувачують лікаря Думановського у бездіяльності.

Бабуся Миколки (з портретом) під час судового засідання. Фото ЧаРівне

Втім рівненські медики не вбачали зв`язку між діями лікарів і смертю дитини.

Однак активісти і журналісти, які намагалися розібратися у справі, заявляють – діагноз вигаданий, а медики прикривають свого колегу. Після скандалу Думановського звільнили і нині він все ще намагається поновитися на роботі. 

Нагадаємо, Костянтин Думановський – син хірурга, колишнього головного лікаря Рівненської обласної дитячої лікарні Георгія Думановського та Марії Думановської, колишньої заступниці керівника обласного управління охорони здоров`я.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте