За крок до розкриття

Начальник Рівненської поліції прокоментував резонансну справу за участі депутата

Начальник Рівненської поліції Василь Зелінський каже, що поліція орієнтовно знає де зніходиться тіло. Залишилися лише деталі

Справа про зникнення будівельника на об`єкті депутата Рівненської міської ради Олександра Бабата та приховування ним злочину спричинила значний суспільний резонанс.

Досі поліція говорила лише про факт зникнення. Начальник Рівненського міського відділу поліції Василь Зелінський поділився деталями. Поліцейські знають де, ймовірно, знаходиться тіло і кажуть, якби рідні не зволікали, було б набагато легше.

– Ми все зробимо для того, щоб виконати свій власний обов`язок, як правоохоронців, аби встановити всі об`єктивні обставини, які чітко нам окреслять, охарактеризують цю подію, – говорить Василь Зелінський. 

– Приховування тіла потерпілого – це тяжкий злочин. Буде дана правова оцінка і у кримінальному відношенні. До таких осіб застосовується відповідно кримінально-процесуальна норма і кримінально-правова. Щодо відповідальності. Ми уже зараз наблизились до того щоб все таки його... Орієнтовно ми вже знаємо де це є. Залишилися тільки деталі.

– Нас цікавить зараз 115 стаття. Це навмисне вбивство. Бо вже якщо ми говоримо про 172 (грубе порушення законодавства про працю – авт.), то це вже інший вид злочину, – каже Василь Зелінський.

– Ми вже в ході перевірки знаємо, що люди були не працевлаштовані. Тобто люди позбавлялися законного отримання заробітної плати та інших всіх видатків.

Якби рідні не вдавалися до певного діалогу, а проінформували одразу як їм стало відомо і забили б тривогу. Цей інтервал, який ними упущений, він дуже серйозно відкидає нас у дослідженні проблеми.

Але разом з тим ми використаємо все можливе, як наш людський ресурс і наш досвід в розслідуванні, в розкритті таких випадків, так само і законодавчо, – каже начальник поліції.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте