У центрі Рівного – навпроти ОДА – ще один будівельний скандал

На вулиці Кавказькій, у центрі Рівного, обгородили газон з деревами, до цього причетний підприємець, який раніше захоплював землю в парку Шевченка
Джерело
Колаж Четвертої влади на основі фото Володимира Муляра

У центрі Рівного, на Кавказькій, 9, майже навпроти будівлі Рівненської облдержадміністрації хтось обгородив зелений газон з деревами. Кілька депутатів поскаржилися посадовцям: за їх інформацією, дерева планують зрізати, а газон – забудувати.

На місці будівельних робіт відмітився рівнянин, який вже був пов`язаних із захопленням землі у центрі Рівного.

Про те що в центрі Рівного ведуться незрозумілі підготовчі будівельні роботи, написав днями у Фейсбуці депутат РІвненської облради Володимир Муляр:

«По традиції зайшов... випити води з лимоном, а тут по сусідству паркан звели і не дай Бог, щоб «встрілило» дерева зрізати! А ви, що про це думаєте чи знаєте!?» – пише Володимир Муляр.

Минає день, і Володимир Муляр, разом з депутатом міської ради Святославом Стельмащуком з'ясовують більше.

Виявляється, за цією адресою в оренді у ТОВ «Регіон-Агро-Плюс» та громадянки Кокіль Наталії Никанорівни» перебуває земельна ділянка площею 0,1838 га (кадастровий номер 5610100000:01:015:0001).  

З цільовим призначенням для реконструкції частини адміністративної будівлі з добудовою під магазин з подальшим обслуговуванням. При цьому тротуар і газон – також в оренді.

За інформацією депутатів, земля в таких межах була виділена ще в 2003-му році. Однак подробиці цього виділення ще з'ясовують.

– Приїхав якийсь чоловік і сказав, що він тут самий старший, – Святослав Стельмащук пригадує спілкування з представником фірми, яка веде будівельні роботи. –  Я його особисто не знаю, але наші колеги впізнали в ньому Анатолія Онищука з «Ліону».

Фактично він казав, що то його об'єкт, показував на телефоні копії з кадастрового плану і договору. Також розповів, що коли переоформлював нещодавно на себе документи по цій нерухомості, то земельна ділянка вже була зазначена саме в таких межах.

Але не може такого бути, щоб колись земля видавалася з таким цільовим призначенням. Припускаю, що на етапі зміни сторони договору, з цим цільовим призначенням схитрували. Бо по закону цільове призначення лише за рішенням сесії змінюється.

Підприємець Анатолій Онищук відомий захопленням земельної ділянки в парку Шевченка під потреби ресторану «Ліон» у 2013-му – депутат Березнівської райради від Партії регіонів

На думку депутата, тротуар не міг бути законним чином переданий в оренду. Адже є 39-та стаття Земельного Кодексу України, яка говорить, що землі в межах міста повинні викорисовуватися згідно Генплану, з врахуванням будівельних норм, стандартів та правил.

Тому, оскільки там дорога поруч, то тротуар точно повинен бути і не міг передаватися під реконструкцію якогось приміщення.

Депутат облради Володимир Муляр розповідає, що ділки почали будівельні роботи і збоку від ділянки, яка нібито у них в оренді, але після виклику патрульних ці роботи припинили.

Фото Володимира Муляра

– В них не було дозвільних документів, коли вони почали обгороджуватися, – каже Володимир Муляр. – З моїх джерел, вчора чи сьогодні вони їх тільки отримали. В дозволах мова йде лише про реконструкцію фасаду.

Але маю інформацію, що вони раніше подавали містобудівні умови для дозволу на надбудову там поверхів і щоб висунутися вперед, але їм відмовили в цьому. Та знаючи цих хлопців, сумніваюся, що їх щось зупинить.

Найбільше хвилюємося, щоб не почали різати дерева. Тому, по можливості, стежитимемо за цим і розраховуємо на Патрульну поліцію.

З патрульної поліції тим часом повідомили, що на винуватців пошкодження асфальтобетонного покриття та проведення робіт без належного узгодження патрульні склали ряд адмінматеріалів.

За ст. 139 КУпАП (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення).

А після того як був встановлений відповідальний за ці роботи, сьогодні на посадову особу-замовника винесли постанову за ч.2 та ч.3 ст.140 КУпАП (Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, невжиття заходів щодо своєчасної заборони або обмеження руху чи позначення на автомобільних дорогах і вулицях місць провадження робіт).

Застосоване адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 680 гривень.

Володимир Муляр також розповідає, що разом з депутатами Рівнеради Святославом Стельмащуком та Романом Петролюком направили звернення міському голові, ДАБІ, обласній прокуратурі та Головному управлінню Держгеокадастру Рівненщини з проханням розібратися в ситуації.

«Ми хочемо встановити, яким чином тротуар та газон в оренді, на яких підставах 2-го травня та яка фірма і які громадяни монтували паркан на вулиці Кавказькій 9. Наша головна мета зберегти насадження і не повторити історію з одним із кафе у парку Шевченка нашого міста...» – коментує звернення Володимир Муляр у Фейсбуці.

Фото Володимира Муляра

«Четверта влада» спробувала знайти контакти фірми, в оренді якої перебуває земельна ділянка, щоб почути їхню думку та плани стосовно реконструкції та долі дерев, які опинилися за парканом.

Однак номери телефонів ТОВ «Регіон-Агро-Плюс», вказані у відкритих реєстрах, за фірмою вже не обліковуються. А вказані в реєстрах телефони торгового центру «ЛІОН», власником якого є Анатолій Онищук, також або недійсні, або за ними не беруть слухавки.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте