Ресторан захопив землю рівнян: влада і прокуратура імітують боротьбу

Схоже, що з власниками ресторану, котрі самовільно захопили парківську землю, боротьба міською владою та правоохоронцями ведеться лише «про людське око»
Джерело
«Четверта влада»

Підприємцям-рестораторам закони не писані. Вони продовжують використовувати самовільно захоплену ділянку землі, яка перебуває у користуванні державно-комунального підприємства «Міське об’єднання парків культури та відпочинку».

Принаймні про це стверджує керівництво об’єднання.

Під час пленарного засідання сесії Рівнеради у четвер, 23-го травня, депутат Анатолій Чугуєвець, який водночас є заступником директора Об’єднання парків, повідомив, що самовільно захоплений майданчик ресторатори уже облаштували для подальшого встановлення столиків під літнє кафе, поставили мангал для смаження шашликів, встановили невеличку естраду для музикантів.

23-го травня, у день проведення сесії, столиків на літньому майданчику «Ліону» не було. Хоча й видно, як для них облаштували територію

– Хоча недавно вони запевняли, що просто благоустроюють ділянку, щоб повернути її парку, як цього вимагає рішення суду, – обурювався депутат, – однак нічого подібного. Там бруківкою вимощено 6 міні-майданчиків під столики.

І з усього видно, що вони їх там встановлять, як торік. І будуть знову безкоштовно користуватися землею, яка їм не належить.

У відповідь міський голова Рівного Володимир Хомко дав протокольне доручення постійній депутатській комісії з питань архітектури, будівництва та землевпорядкування розібратися у всьому.

Сам міський голова наразі уникає коментувати ситуацію, зазначаючи, що не знає конкретно суті конфлікту. Хоча раніше, принаймні журналістові «Четвертої влади», активно коментував, обурюючись діями рестораторів.

Самовільно облаштована дорога-заїзд до ресторану «Ліон» викладена «свіжим» асфальтом

«Четверта влада» уже неодноразово писала і про загальну ситуацію з землею парку, і про витоки та перебіг конфлікту з рестораном «Ліон» ТзОВ ТВФ «Саламандер» зокрема.

Однак, чомусь досі нічого не міняється. Органи, покликані стежити за дотриманням земельного законодавства, займають пасивну позицію.

З міського відділу міліції, куди звернулася дирекція об’єднання парків зі скаргою на захоплення ділянки, повідомили, що підстав для відкриття кримінального провадження немає. Тому що цей майданчик, буцімто, існував і раніше, його просто відновили після зими.

Також в міліції вважають, що якщо є суперечки з питанням належності землі, яка у використанні ресторану, то з цим має розбиратися суд.  

Не вдалося «Четвертій владі» наразі з'ясувати і яка ж доля перевірки, яку мала проводити Державна інспекція сільського господарства у Рівненській області. До речі, туди ж обласна прокуратура переправила і депутатське звернення заступника міського голови Галини Кульчинської.

Однак у інспекції змогли лише повідомити, що відповідь Галині Кульчинській надіслали 23-го травня.

Затим журналіста «Четвертої влади» почали «футболити» з приймальні до земельного управління інспекції і назад, потім до земельного відділу (принаймні так називали по телефону), знову до приймальні.

Коли журналіст повідомила, що опише усю цю ситуацію у матеріалі, то пані на тому кінці дроту зазначила, що

«напишіть, що триває перевірка, бо з'ясувати бодай щось наразі ні в кого, бо кінець робочого дня, або телефонуйте у понеділок».

На прохання журналіста назватися, представилася виконувачем обов'язків завідувачки документальною секцією Аллою, однак прізвище не захотіла назвати і запропонувала перемкнути слухавку на начальника земельного відділу.

Однак ані туди, ані знову до приймальні більше дотелефонуватися так і не вдалося, хоча робочий день ще не закінчився. Відтак, про результати перевірки «Четверта влада» сподівається таки дізнатися у понеділок.

Не зовсім відвертою була й прокуратура міста, куди журналіст звернулася з інформаційним запитом щодо наступного. У 2002 році ТзОВ ТВФ «Саламандер» надано дозвіл на реконструкцію кафе-бару «Старець», що в парку Шевченка з добудовою.

Після завершення робіт проведено зміну типу об'єкту з кафе-бару на ресторан «Ліон». Окрім цього, будівельники вийшли за межі орендованої товариством ділянки у 178 м кв., що підтверджено перевірками контролюючих органів.

А саме: для обслуговування ресторану використовується ще додатково 147 м кв. (надвірні споруди балконного типу) за рахунок земель рекреаційного призначення, які, згідно з Держактом, перебувають у користуванні ДКП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку».

Фактично ресторан «Ліон» використовує без правовстановлюючих документів ділянку площею більше трьох соток (0,0325 га).

Господарський суд Рівненської області рішенням від 14-го грудня 2007 року визнав за ТзОВ ТВФ «Саламандер» право власності на будівлю ресторану «Ліон» загальною площею 297,8 метра квадратних.

У липні 2011 року прокуратура Рівного, вважаючи, що добудову проведено незаконно, подала апеляційну скаргу на це рішення. Рішення по суті апеляції немає досі.

Журналіст порталу просила повідомити, на підставі чого справу залишено без розгляду, а також – про рух цієї судової справи (з вказанням проміжних ухвал, рішень, постанов – аж до сьогоднішнього дня) та надати копії цих документів.

Проте жодного запитуваного документа з прокуратури не надійшло.

Натомість у короткій відповіді йшлося, що наразі вищезазначене рішення суду набрало чинності, оскільки заступник прокурора Рівного подав апеляційну скаргу в інтересах Рівненської міської ради, яка у подальшому ухвалою Рівненського апеляційного господарського суду залишилася без розгляду у зв'язку із пропуском строку апеляційного оскарження.

Відтак, через неповну відповідь, журналіст звернулася до прес-секретаря прокурора міста Олени Кузьменко, яка пообіцяла, що у понеділок обов'язково надішлють вичерпну відповідь і документи.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте

Profile picture for user golovred

Володимир Торбіч

21 серпня 2019 в 00:19
0
Коментарі зі старої версії сайту 31.05.2013, 00:31 213.174.12.*** Володимир :) Звісно присилай 30.05.2013, 22:53 188.0.80.*** ПАПАРАЦЦІ Володимиру Антоніна написала, що присилати фото тих, хто там гуляє, то я і запитав, чи своє чаювання присилати, я ж бо вважаю себе непересічним Рівнянином )))\nА з приводу віддати весь парк - це сарказм 29.05.2013, 19:13 213.174.12.*** Володимир Папарацці - \"А може віддати цьому закладу весь парк, тоді і кругом нова бруківка буде і освітлення, і лавочки зі столиками ))) \" - а давай віддамо йому твою квартиру - там відразу і євроремонт зявиться :))) 29.05.2013, 19:11 213.174.12.*** Володимир Ти про що?\n 29.05.2013, 19:06 188.0.80.*** ПАПАРАЦЦІ Я там чай іноді п\'ю, фото надсилати? ;) 27.05.2013, 12:58 176.8.231.*** Володимир Хочу притягнути до відповідальності підприємство \"Агат\". Допоможіть - дайте їх координати. 26.05.2013, 03:28 193.41.186.*** Спостерігач Земельна інспекція 2 раза за останніх три роки передавала матеріали після вжиття всіх вичерпних заходів до прокуратури, але там все вмирало!!! надіюся після втручання журналістів суд розпочне провадження! 25.05.2013, 19:11 46.201.211.*** Мешканець Рівного Антоніно, вони (не пересічні люди) говоритимуть про втручання в особисте життя. Міський голова, відкрито пропонував одному з борців за справедливість, діяти методом громадського впливу на заклади, що розташовані навпроти, у колишній в\'язниці. Цей відомий ловелас відповів що потрібно сідати за стіл переговорів. Можливо саме в Ліоні знаходиться той стіл. 25.05.2013, 18:34 213.174.12.*** Антоніна Пропоную усім небайдужим рівнянам, якщо стануть свідками хто гуляє в Ліоні (цікавлять, звісно, не пересічні відвідувачі, а чиновники, правоохоронці, депутати), фоткати і надсилати в редакцію ЧВ. Будемо виставляти фото з іменами: діяти методом громадського осуду. 25.05.2013, 18:23 188.230.91.*** 1234 А взяв би Хомко да поставив на вїзді до ресторану парканчик, який він ставить по всьому місту. Слабо? 25.05.2013, 17:22 188.0.71.*** Рівнянин Для захисника Ліона слід сказати. Що Ваша версія що до віддачі, наразі частини парку та доступних для дітей, тенісних кортів, дивлячись з того яка реакція керівників міста на захоплення землі, вже вирішена на користь Ліона. 25.05.2013, 15:17 95.135.24.*** Ага і вхід платний.......буде... 25.05.2013, 13:49 188.0.71.*** ПАПАРАЦЦІ А може віддати цьому закладу весь парк, тоді і кругом нова бруківка буде і освітлення, і лавочки зі столиками ))) 25.05.2013, 12:32 188.0.78.*** Рівнянин А чому Свободівцям, не пікетувати цей заклад? Чому іньші депутати з опозиції що вигукують про дерибан землі в місті, в даному випадку мовчать. Чому це потрібно лише \"Четвертій Владі\"? 25.05.2013, 12:01 95.135.4.*** Мешканець Рівного Думаю, настав час зробити з цього закладу чергову \"планету секонд-хенд\".