Як підібрати та наклеїти фотошпалери

Фотошпалери – рiч, яка здатна повнiстю змiнити вигляд примiщення, перетворивши кiмнату на те місце, де хочеться проводити вільний час. Але для цього варто правильно підібрати. Серед величезного асортименту шпалер на замовлення, які пропонує компанія Аrt-oboi, можна знайти варіанти на будь-який смак, але обрати їх буде не так легко, як це здається.

Секрети вибору фотошпалер

Якщо ви мрієте, щоб новi шпалери виглядали доречно, необхiдно керуватися кiлькома правилами:

- Фотошпалери підходять лише для тих приміщень, де кількість меблів мінімальна, щоб не втомлювати присутніх надмірною кількістю деталей;

- Тематика шпалер має вiдповiдати загальному стилю та призначенню кімнати;

- Кольорова гама фотошпалер має гармонійно поєднуватися з меблями та шпалерами в інших частинах кімнати;

- Картини теплих відтінків створюють атмосферу затишку та комфорту, а холодні відтінки дозволяють візуально збільшити приміщення;

- Фотошпалери можна наклеїти не тільки на стіну, але й на стелю чи двері. Це зробить кімнату ще оригінальнішою та цікавішою.

Як поклеїти фотошпалери

Вважається, що фотошпалери клеїти дуже важко, але насправді це не зовсім так, хоча певних правил все одно доведеться дотримуватися. По-перше, стіна під ними має бути чистою і сухою, без залишків старих шпалер. Бажано прогрунтувати стіни акриловою ґрунтовкою. Важливо, щоб у приміщенні, де будуть проводитися роботи, не було протягів, а температура була не нижче 20°С, інакше шпалери просохнуть нерівномірно і можуть відходити від стіни.

Перед наклеюванням необхідно розібратися з малюнком і позначити кожну з його частин, щоб не заплутатися під час роботи. Для фотошпалер особливе значення має правильне стикування фрагментів малюнку, оскільки навіть найменша похибка може зіпсувати враження від ідеально підібраного малюнку. Щоб малюнок не «поплив», бажано розмітити стіну, тоді кожен фрагмент опиниться на своєму місці.

Для наклеювання фотошпалер варто обирати клей, призначений для важких вінілових шпалер, або ж можна замовити спеціальний клей на https://www.art-oboi.com.ua/ua разом зі шпалерами для стін. Змащувати ним шпалери необхідно безпосередньо перед наклеюванням. Змащене полотно потрібно приклеїти не пізніше ніж за 2 хвилини. Бажано використовувати для цього спеціальний валик, рухаючись від центру до країв полотна.

Після завершення роботи необхідно витерти зайвий клей, якщо він з`явився на поверхні, а потім дати шпалерам повністю висохнути, пильнуючи, щоб у кімнаті не було протягів. Вже за добу можна буде милуватися оновленим інтер`єром кімнати без жодних обмежень.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте