Функції і види дренажних насосів

Джерело
kaercher.com

Призначення дренажних насосів розшифровується вже в самій назві. Адже «drainage» англійською означає «осушення», а ці агрегати саме допомагають позбутися від надлишків води та відводять вологу.

Крім того, дренажні насоси оперативно видаляють воду, яка прибуває та таким чином запобігають затопленню.

На садовій, дачній або будівельній ділянці така техніка дуже актуальна. Відкачати воду з підвалу або істотно знизити її рівень, ліквідувати раптову «калюжу» – важко знайти для вирішення таких завдань кращого помічника, ніж дренажний насос.

Ще одна важлива функція – видобуток чистої води з-під землі. Викопати колодязь і тягати воду відрами – прикрий анахронізм. Дренажний насос із цим завданням справляється в тисячі разів ефективніше.

Забезпечення поливу – ще одна актуальна функція агрегатів. А якщо поруч з садовою або дачною ділянкою розташована водойма, то дренажний насос стає просто незамінний.

Види та пристрій

Насоси з відкачування води діляться на дві великі групи – заглибні та поверхневі. Перші набагато зручніше та ефективніше в експлуатації.

Ці насоси забезпечені вбудованим поплавком і здатні відкачувати воду, яка розташована досить глибоко під землею. Для відкачування брудної води використовуються моделі, оснащені спеціальними фільтрами. Залежно від характеристик кожна модель розрахована на певний ступінь забруднення (величину фракції чужорідних елементів). Сюди входить і дощові, і каналізаційні стоки.

Вбудований поплавок сигналізує пристрою про рівень води, після чого робота насоса запускається або припиняється. Ця проста система дозволяє автоматизувати процес перекачування води.

Дренажний насос має міцний герметичний корпус зі спеціального міцного пластику або нержавіючої сталі. Це дає можливість йому своєчасно охолоджуватися і продовжувати працювати навіть в зануреному стані.

Поради

Рівень інтенсивності споживання електрики в дренажному насосі передбачено вище за робочий. Тому виробник передбачив регулярне вимикання агрегату протягом години. І чим більше потужність насоса, тим цих відключень більше.

Деякі власники насосів вкорочують поплавці, щоб зменшити кількість відключень. У результаті часто згорає обмотка всередині насоса та він виходить з ладу. Тому штучним чином змінювати режим агрегату категорично не рекомендується.

Від власника необхідно одне: правильна установка, підбір потужності та регулярне сервісне обслуговування. Тоді дренажний насос буде виконувати свої функції ефективно, а термін його експлуатації значно перевищить гарантійний.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте