Заступника начальника волинської ДАБІ посадили під цілодобовий домашній арешт (ВІДЕО)

Вдома у посадовця вилучили 30 тисяч доларів, а в банку ще 100 тисяч доларів і 10 тисяч євро. Фото сектору комунікації поліції Волинської області
Джерело
Поліція Волинської області

Апеляційний суд Волинської області залишив під цілодобовим домашнім арештом заступника начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергія Шемейка, якого на початку листопада затримали на хабарі розміром у 30 тисяч доларів. 

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нагадаємо, на початку листопада волинські правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання від громадян за здійснення реєстрації та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт кількох тисяч доларів. Мова йде про вісім об`єктів в кількох районах, які за таку «подяку» мали б будуватися з істотними порушеннями. 

Як доводить слідство, чималі хабарі нібито через посередників отримував заступник начальника ДАБІ у Волинській області Сергій Шемейко, який на той час був виконувачем обов`язків начальника. Під час обшуку в його квартирі знайшли та вилучили 30 тисяч доларів та снаряд. За цим фактом відкрили кримінальне провадження, а самому Шемейку призначили запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту з електронним браслетом строком на два місяці. 

Однак, ані прокурор, ані сам затриманий не погодилися з рішенням слідчого судді та подали апеляції. 

– Вважаємо, що існували і при вирішенні судом першої інстанції, і існують на даний час ризики, зокрема: переховуватись від органів досудового розслідування та суду, також існує ризик знищення, приховування або спотворення будь-якої із речей, які мають доказове значення для встановлення обставин, може незаконно впливати на свідків з метою зміни останніми показань на його користь, а також впливати на інших співучасників і перешкодити кримінальному провадженню іншим чином, – обґрунтовує апеляційну скаргу прокурор Василь Петрук.

Відтак прокурор просить підозрюваного взяти під варту. Натомість, сам Сергій Шемейко теж оскаржує рішення слідчого судді – просить скасувати рішення про цілодобовий домашній арешт та дозволити йому виходити з дому з 8-ї ранку до 18-ї вечора. 

– Після цих потрясінь зі здоров`ям в мене виникли проблеми. Це знає і попередній суддя, що і в ізоляторі я мусив викликати швидку допомогу, і після того як був вдома. На сьогодні в мене відкритий лікарняний, в мене аритмія, я казав, що інвалід третьої групи. Це все не проходить безслідно. Мені для лікування, навіть щоб представити в суд довідку, я не можу ні вийти з дому, нікуди, нічого зробити, – каже підозрюваний Сергій Шемейко

Окрім того чоловік зазначив, що доглядає за старенькою матір`ю. 

Відтак, розглянувши обидві апеляції, колегія суддів дійшла до висновку, що в задоволенні скарги підозрюваного слід відмовити, а апеляцію прокурора задовольнити частково. 

– Застосувати до Шемейка Сергія Сергійовича запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною цілодобово залишати місце свого проживання, – зачитав рішення колегії суддя Віталій Денісов. – Покласти на Шемейка такі обов`язки: прибувати до слідчого, прокурора, суду за першою їх вимогою, не відлучатися з міста Луцька без дозволу слідчого, прокурора чи суду. Утриматися від спілкування зі свідками, потерпілими, підозрюваними в даному кримінальному провадженні та працівниками ДАБІ у Волинській області. 

До слова, за фактом вилучення із банку заощаджень підозрюваного у розмірі 100 тисяч доларів та 10 тисяч євро стражі порядку також готуються відкрити кримінальне провадження. 

Відео: ТРК «Аверс»

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте