У затриманого на хабарі керівника волинської ДАБІ знайшли ще близько 100 тисяч доларів

Гроші посадовець зберігав у банківській комірці
Джерело
Прес-служба прокуратури області

У підозрюваного у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди посадовця Державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області у ході обшуку із банківської комірки сьогодні вилучено близько 100 тисяч доларів США та 10 тисяч євро.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області. 

Як уже повідомлялося, на Волині викрито злочинну схему вимагання коштів із забудовників.

Так, посадовець ДАБІ за попередньою змовою із юристом та спеціалістом-проектантом, які є працівниками підприємств у сфері будівництва та проектування, налагодили корупційний механізм з систематичним вимаганням неправомірної вигоди від осіб, зацікавлених в отриманні дозвільних документів в сфері містобудівної діяльності.

Волинськими правоохоронцями задокументовано факти вимагання від громадян, які є замовниками нових будівництв, значних сум коштів, від 1000 до 2500 доларів США, за здійснення реєстрацій та безперешкодне отримання декларацій про початок будівельних робіт.

У ході обшуку 11 листопада в посадовця було вилучено понад 30 тисяч доларів США.

Триває досудове розслідування. Наразі підозрюваного відсторонено від займаної посади. Прокуратура також домагатиметься взяття його під варту.

Як повідомлялося раніше, затриманим посадовцем ДАБІ є виконувач обов`язків начальника Держархбудінспекції у Волинській області Сергій Шемейко

Цікаво, що нещодавно посадовець оприлюднив свою електронну декларацію. В документі чоловік вказав, що його сім`я має будинок у Луцьку на 292 кв. м., квартиру на 42,2 кв. м. та п`ять земельних ділянок у Луцьку та селі Зміїнець біля Луцька. Також у Зміїнці родина посадовця будує ще один будинок. 

Серед транспортних засобів вказані мотоцикл «Ява-250» 1967 року випуску, причіп та авто «Hyundai Tucson» 2008 року випуску і «Mitsubishi L300» 1992 року. 

У вигляді готівкових коштів у сім`ї Шемейка вказано майже 300 тисяч гривень та 9700 доларів США.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте