«Редакція не впливає на зміст блогів і не несе відповідальності за публікації блогерів»
Profile picture for user torbich
журналіст, редактор

Ресторан «Ліон» знову купив газетярів, щоб вводити в оману рівнян

На фото захисники ресторану «Ліон», які вдають із себе незалежних і не причетних до ресторану осіб Олег Хижняк і Сергій Мусевич

Чергову «джинсу» (приховану рекламу-антирекламу) від скандально відомого ресторану поширили газетярі, тепер вже газети «ОГО». Матеріал формально не порушує законодавства, бо внизу містить мало кому помітну позначку, яка дозволяє уникати юридичної відповідальності. Публікацію з такою позначкою медіа-експерти класифікують як «умовно-марковану джинсу».

Порушенням професійної етики називають медіа експерти подібні матеріали. Газетярі ж називають це рекламою. Бо формально під матеріалом є малесенький чорний квадратик.

Окрім брехні, що трудовий колектив ресторану скинувся грошима, щоб заплатити газеті в статті є й інша завідомо неправдива інформація. Я б сказав цинічна брехня, наприклад про те, що ресторан платить за оренду землі (адже в ЗМІ та соцмережах не раз поширювались документи та коментарі посадовців, які підтверджують, що ресторан протизаконно використовує цю ділянку).

Ось ще один документ, який підтверджує що ресторан ще з 2008 року протизаконно використовує не лише землю під літній майданчик, а й частину паркової землі, на якій збудоване приміщення «Ліону»:

А це ще один з доказів протиправності дій ресторану:

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ:

Прихована реклама та замовчування важливої інформації у ЗМІ зростає

Як у рівненському видавничому домі ТОП-рейтинги продають: розслідування

«Заказуха» проти громадського руху у Рівному

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте