Тимошенко у Рівному «низько кланялася», розповіла, що сказав їй Господь і забула відповісти на запитання

Репортаж з Майдану (ФОТО, ВІДЕО)

Тимошенко після виступу хвилин 10 приділила увагу своєму «фан-клубу»
Джерело
«Четверта влада»

Якщо вірити виступу Тимошенко на Майдані у Рівному, то «не було протистояння між Ющенком і Тимошенко», а «за сценою Помаранчевого Майдану бандити злилися з новою владою». Дивно, що Юлія Тимошенко не вважає, що значною частиною тодішньою нової влади була й вона.

А вибачення екс-прем’єр міністр все ж попросила, от тільки не за свої промахи (наприклад, з газовими домовленостями із Путіним чи за те, що велика кількість приведених нею до влади нардепів стали «тушками» Партії регіонів), а за те, що «не вистачило сил зруйнувати корупцію, клановість та бруд в політиці».

Очевидно, що важко зруйнувати те, частиною чого ти є сам.

Вчора – 30 квітня кандидат у президенти Юлія Тимошенко відвідала Рівне. Зустрілася з журналістами. В цей час на Майдан Незалежності почали підтягуватися місцеві мешканці на анонсовану зустріч.

Сцена на Майдані скромніша, ніж у Порошенка, який приїжджав у Рівне зо два тижні тому. Поставили її також досить незвично – навпроти Кінопалацу.

Замість специфічних агітаторських кольорів (як то червоні з написами в Порошенка-Кличка чи білі із серцем в самої ж Тимошенко часів БЮТ) – кольори українського прапора.

Однак і від традиційних кольорів БЮТу також не відмовились:

Сцена розташована навпроти кінопалацу України таким чином, що важко порівняти кількість людей, які відвідали виступи обох найрейтинговіших кандидатів у президенти.

Розташування сцени, через меншу відстань до проїжджої частини, дає можливість створити картинку суцільного заповнення Майдану при меншій кількості людей, ніж якби сцена стояла навпроти відділення Ощадбанку, як у Порошенка.

Сцена не має огороджень спереду, тож люди юрмляться просто попід нею.

Знайти зручне місце для роботи журналіста складно – вузеньке підвищення для зйомки (очевидно для оператора команди Тимошенко) неподалік сцени не має сходинок – видиратися у спідниці не схотілося.

Тому стаю за кілька рядів людей перед самісінькою сценою.

Поки чекають Тимошенко, ведучий розповідає рівнянам про проблеми української держави.

Якась жінка просить зачитати вірш, на сцену її не запрошують, тож за кількома рядами людей її не видно.

Чути слова «Спасибо, вам, любимая за то…», «Дерзай еще сильне и верь, все увенчается успіхом». Після цього ведучий пропонує переглянути відеоролики на екрані, розташованому збоку сцени.

«Воїни світла» Ляпіса Трубецького з відео про український Майдан, «Він іде по воді» Марії Бурмаки з кадрами трагічних моментів Майдану.

І любительське (чи псевдолюбительське) відео на пісню «Океану Ельзи» «Незалежність», залите в ютуб ще в травні минулого року.

Весь кліп складається з фото та відео Тимошенко часів Помаранчевої революції, прем’єрства та перебування в колонії. Чого тільки варті крупні кадри Тимошенко на фоні слів з пісні Вакарчука «Вона, як Жанна Дарк, але так по-кіношному красива, моя субтильна Незалежність».

Або ж кадри «лежачої» Тимошенко в колонії на фоні слів композиції «А ти лежиш, віддавши всю себе…»

Презентуючи альбом «Земля» у 2013 році, куди увійшла і композиція «Незалежність», Славко Вакарчук заперечив, що в ньому є твір, присвячений Юлії Тимошенко.

«Треба було б запитати ще Шекспіра, чи його «Ромео і Джульєтта» не присвячено Юлії Тимошенко... Кожен знаходить те, що знаходить, – обурювався Вакарчук. – Там є пісні, присвячені моїй коханій людині, але які саме – це наша справа».

Тим не менш, сьогодні цей твір активно використовується в передвиборчій кампанії кандидатки. Що думає співак з цього приводу, наразі не відомо.

– Скільки можна чекати? Ноги вже болять, – обурюється старша жінка неподалік сцени. – Вже півгодини затримується.

Ведучий пояснює, що Тимошенко затримується через багато запитань журналістів та громадських активістів, з якими щойно завершилася зустріч.

Також дивіться репортаж із прес-конференції: Тимошенко у Рівному віртуозно оминала теми про «проступки» своїх партійців

– Юля! Юля! Юля! – намагаються організувати кричалку з десяток жінок, однак десь за 5 вигуків кричалка гасне.

Ведучий каже, щоб рівняни передавали запитання для кандидатки. Вона, мовляв, зможе на них відповісти. Не на всі, звісно, але хоча б на частину.

Нарешті ведучий оголошує прихід Юлії Тимошенко, і кандидатка, спираючись рукою на свого охоронця, накульгуючи, під оплески людей, виходить на сцену.

Концерту як у Порошенка не було – була 40-ка хвилинна промова.

Початок виступу – кандидатка дякує людям за підтримку та згадує  події після Помаранчевої революції.

Спіч подяки і «низьких поклонів» рівнянам та спроба вибачитися:

Далі – виступ про те, що сказав Юлії Господь про Україну, а також про Путіна, який з’їхав з розуму, і місію України в світі:

Розповіла і про те, чому, на її думку, нова влада не змогла захистити Україну від агресії Росії.

«Ми отримали країну, фактично напівколонію, в якій армія, СБУ, спецвійська сформовані і підпорядковані Росії. Вірю, що Україну зможуть захистити не записні працівники на зарплаті в силових структкрах, а патріоти, які працювали в гарячих точках, які не зупиняться тоді, коли треба буде віддати своє життя».

І ні слова про те, що Антитерористична операція, відповідальність за проведення якої несуть її партійці (міністр внутрішніх справ та в.о.президента), перетворилася на фарс.

Ще Тимошенко хоче, щоб люди не говорили про те, що хтось у владі щось робить неправильно. Кандидатка думає, що всі подібні розмови провокуються з РФ, яка хоче зірвати вибори в Україні.

Юлія Тимошенко чи то забула, чи то не схотіла відповідати на питання рівнян зі сцени. Оскільки після її промови заспівали разом гімн і вона пішла зі сцени, тримаючи під руку охоронця.

Під сценою екс-прем`єрку вже чекають кілька сотень людей «фан-клубу», представникам якого Юлія Тимошенко охоче тисне руки, щось говорить, посміхається.

– Як біля Мавзолею йдуть, – жартує хтось з присутніх. – Не зупиняючись.

– Шо то вже, тиждень руки не мити? – жартує чоловік, якому кандидатка щойно потисла руку.

– О, стоїть. З косою, – з ноткою іронії говорить дівчина студентстького віку, якій вдалося за кількома рядами людей почачити Тимошенко майже поруч.

Вивести кандидатку з гурту «фанів» вдається за допомогою працівників міліції, які оточили екс-прем`єрку:

Фото в публікації Антоніни Торбіч і Світлани Калько. Редактор матеріалу Володимир Торбіч.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте