Яких волинських прокурорів оквартирили в 2011-2014-му роках (ФОТО)

Ставленик колишнього прокурора Волині Андрія Параки Тарас Безрукий вже через два роки після приїзду на Волинь отримав квартиру, а прокурор Володимир Заплотинський, отримавши однокімнатну квартиру, оплатив за свій рахунок 4,8 кв. м. її площі
Джерело
«Четверта влада»

Це частина публікації розслідування про те хто, як і за що отримав безкоштовне житло у Луцьку.

Повністю матеріал дивіться за цим посиланням: Всі, хто отримав безкоштовне житло у Луцьку в 2011-2014 роках

У грудні 2011 року житлове приміщення житловою площею 13,2 кв. м. отримав помічник прокурора Луцька Віктор Шевчук. У квітні 2014 року це житло виведене із складу службового, як це і передбачає процедура приватизації.

Нині пан Шевчук працює на посаді прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами внутрішніх справ при провадженні досудового розслідування та підтриманням державного обвинувачення прокуратури Волинської області.

Активно почали отримувати квартири працівники прокуратури Волинської області із призначенням на Волинь прокурора Андрія Параки. У січні 2012 року Андрій Парака провів деякі кадрові ротації і вже протягом двох років більшість цих людей покращила свої житлові умови.

Так, одним рішенням виконкому Луцька в серпні 2012-го надали квартири одразу двом працівникам прокуратури області: начальнику управління нагляду за додержанням законів органами, які проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання та досудове слідство прокуратури Волинської області Анатолію Семенюку, який нині керує слідчим відділом прокуратури області, та начальнику управління представництва, захисту інтересів громадян і держави в судах прокуратури області Павлу Манзію.

Перший отримав трикімнатне помешкання на 42,1 житлових квадрати, а другий – двокімнатну квартиру житловою площею 38,5 кв. м.

Анатолій Семенюк на квартирному обліку перебував з 2008 року, а Павло Манзій – з 1999-го. Цікаво, що ще за керівництва люстрованого Андрія Параки Павло Манзій отримав підвищення по службі – став заступником прокурора Луцького району й досі обіймає цю посаду.

Тарас Безрукий приїхав на Волинь слідом за прокурором області Андрієм Паракою і менш ніж за два роки отримав квартиру. Фото із slovovolyni.com​​​

Начальник управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури Волинської області Тарас Безрукий, який приїхав на Волинь з Івано-Франківщини у січні 2012-го слідом за Андрієм Паракою, вже в листопаді 2013 року отримав двокімнатну квартиру на 43,3 житлових квадрати і, ймовірно, успішно її приватизував ще до Євромайдану.

Більше року до цього Тарас Безрукий працював начальником слідчого відділу прокуратури області.

Отримав від держави квартиру і колишній заступник прокурора міста Луцька, «наглядач» за законністю роботи Луцької міської ради і виконавчих органів влади в обласному центрі Олег Юрченко.

На початку 2012 року Олега Юрченка спочатку підвищили до старшого помічника прокурора Волинської області, а згодом він став начальником одного з відділів в прокуратурі області і вже в листопаді того ж року йому надали двокімнатну квартиру в Луцьку житловою площею 35,3 кв. м. в обмін на однокімнатне помешкання, в якому він, згідно з рішенням виконкому, проживав до цього.

У грудні 2012 року однокімнатною квартирою у місті забезпечили і ще одну працівницю прокуратури – Ірину Ревуху. Ця працівниця одна з небагатьох в прокуратурі, які отримали житло і перебували на квартирному обліку більше 15 років.

Востаннє старший прокурор відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури області Ірина Ревуха «прославилася», коли в січні 2014 року представляла в суді прокурора Камінь-Каширського району, який оскаржував рішення виконкому Камінь-Каширської міськради, який дозволив вивісити у центрі міста прапор Євросоюзу.

Цьогоріч пані Ревуха пішла на підвищення і отримала посаду начальника відділу представництва інтересів громадян і держави в судах прокуратури області.

Напередодні Євромайдану, у листопаді 2013-го, трикімнатну квартиру на 50,2 житлових квадратних метри у Луцьку отримав старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері Олександр Сопронюк, а торік у грудні двокімнатною квартирою на 36,3 житлових кв. м. забезпечили і ще одного його колегу – старшого прокурора відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокуратури області Романа Жирицького.

Щоправда, останній оплатив за свій рахунок 20,1 кв. м. помешкання. На момент отримання квартири, як йдеться в рішенні виконкому, Роман Жирицький проживав у будинку батьків в Ковелі.

Трикімнатну квартиру у Луцьку отримав і ще один начальник відділу прокуратури Волині Олександр Мосійчук.

У серпні 2013-го начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області отримав помешкання загальною площею 79,4 кв. м. Чоловік перебував на квартобліку близько 5 років.

Трикімнатну квартиру житловою площею 46,1 кв. м. отримав у грудні 2014-го і прокурор відділу роботи з кадрами прокуратури Волині Руслан Федоренко.

Однак, за свій рахунок працівнику прокуратури довелося оплатити 28,9 кв. м. У квітні цього року чоловік поїхав працювати прокурором в районну прокуратуру Турійська.

Володимир Заплотинський, отримавши однокімнатну квартиру, оплатив за свій рахунок 4,8 кв. м. Фото із vidomosti-ua.com​​​​​​

А от начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Волинської області Володимир Заплотинський у грудні 2014-го отримав однокімнатну квартиру, хоча й стояв на квартобліку 11 років.

При цьому чоловіку ще й довелося оплатити за власний рахунок 4,8 кв. м. від площі житла.


Публікація підготовлена за підтримки Данської асоціації журналістів-розслідувачів та проекту SCOOP в Україні

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте