Залишки їжі у рівненському Макдональдсі ні зоопарку, ні тваринам з притулків не віддаватимуть – викидатимуть у смітник: 118 фото

Готовий Біг Мак зберігатиметься не більше 10 хвилин, запевняють керівники Макдональдсу. Потім – у смітник
Джерело
«Четверта влада»

У Рівному сьогодні відкривається найвідоміший світовий ресторан швидкого харчування Макдональдс. Напередодні журналістів запросили оглянути кухню та дізнатися про особливості приготування тутешніх страв.

ЩЕ 118 ФОТО З ЖУРНАЛІСТСЬКОЇ ІНСПЕКЦІЇ МАКДОНАЛЬДСУ

Журналіст порталу  «Четверта влада» дізнався, чому рівненським мешканцям зоопарку та притулків для тварин не вдасться скуштувати відходів з ресторану, та що треба робити, щоб не повторити долю американця, який після місячного харчування виключно в Макдональдсі набрав 11 кілограм ваги, отримав підвищений холестерин крові та уразив печінку.

Щоб зайти на кухню, журналістів зобовязали вдягнути халати і маски, щоб убезпечитися від потрапляння мікробів. Невдовзі відвідати кухню Макдональдса зможуть усі бажаючі, записавшись у чергу.

Директор рівненського Макдональду Максим Ревкач перед входом на кухню одягає фартух. Каже, що це уніформа усіх працівників кухні закладу. Халати працівникам не потрібні, бо вони щопівроку проходять медогляд. Директор вірить, що медогляд дійсний, а не формальний.

Перед кухнею – півхвилини ретельного миття рук кожного працівника. Максим Ревкач розповідає, що кожен працівник ставить галочку на аркуші поряд з умивальником після такої процедури.

Сушка для рук після миття. Шумить як добрячий паротяг.

Максим Ревкач показує шмат замороженої яловичини, з якої готують сандвічі. Перед потраплянням у Біг Мак його просмажать на грилі без додавання олії: лише у власному соці. Заморожену яловичину постачають з Козятина Вінницької області.

Для журналістів показують процес приготування Біг Маку. Готовий сандвіч зберігатиметься не більше 10 хвилин, запевняють керівники Макдональдсу. Потім – у смітник. Про постачання перестояної продукції для якихось тварин, наприклад, у зоопарку чи притулку для чотирилапих, не може бути й мови. Політика закладу – усі залишки не можна вживати як їжу, викидають у смітник.

Картоплю у Макдональдс постачають з Польщі. Розповідають, що вона не генетично модифікована. Це просто такий сорт крупний. Олію для її приготування використовують багаторазово. У магазинах така не продається: ця призначена спеціально для багаторазового використання, густіша. Виробляється для компанії в Росії, частково з української сировини. Готову картоплю фрі, якщо не буде використана, обіцяють через 5 хвилин після приготування викидати туди ж, куди Біг Мак піде за 10 хвилин.

Журналістам принесли для дегустації яловичі котлети, які використовуються у сандвічах. Зі спецій при приготуванні котлет використовуються лише сіль і перець. На смак – досить прісні. У сандвічах це компенсується додаванням різних соусів.

Котлетами організатори не обмежилися: Пригостили кавою, капучіно, картоплею фрі та по одному сандвічу. Більшість журналістів обрали Біг Мак.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ: Чим годують дітей у Рівненських школах та дитсадках: масштабна перевірка

У травні 2004 року відбулася світова прем´єра фільму «Подвійна порція». 

Як пише ru.wikipedia.org, фільм «Подвійна порція» оповідає про експеримент: Морган харчується в ресторанах швидкого харчування (для експерименту було обрано McDonald´s) – кожен день, тричі на день. Протягом 30 днів Морган повинен з´їсти кожну страву з меню McDonald´s хоча б один раз.

Протягом 30 днів Морган не займається спортом. Регулярно проводяться медичні обстеження з метою визначити, який вплив дає подібна «дієта» на організм. Крім цього, у фільмі Морган намагається з´ясувати, який вплив має індустрія швидкого харчування і як вона заохочує виробництво низькоякісної їжі з метою одержання прибутку.

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ: Як харчують у міській дитячій лікарні за 2 гривні (фоторепортаж)

Морган Сперлок, 33 роки, був здоровим і струнким, його вага становила 84,1 кг, а зріст 1,88 м. Після 30 днів, він набрав 11,1 кг, збільшивши таким чином масу свого тіла на 13%. Він відчував перепади настрою, сексуальну дисфункцію, а також ураження печінки. Для того, щоб скинути набраний протягом 30 днів зайву вагу знадобилося 14 місяців.

У 2005 році фільм був номінований на премію  «Оскар» як кращий документальний фільм.

Як реакція на фільм, який став хітом у США, корпорація McDonald´s оголосила про рішення до кінця 2004 року зняти з виробництва і продажу у своїх відділеннях в США порції «Supersize» – торговий символ мережі. 

ТАКОЖ ДИВІТЬСЯ: Діти Рівненщини харчуються дешевими, низькосортними і забороненими продуктами – прокуратура

Директор департаменту зв'язків з громадськістю Макдональдсу Михайло Шуранов показує, що в меню закладу зазначена кількість калорій кожної зі страв.

Іронізує над фільмом «Подвійна порція», мовляв це фільм про обжерливість, а не про McDonald´s. Адже герой фільму значно перевищував, і то свідомо, рекомендовану для споживання кількість калорій. При цьому харчувався одноманітно і вів малорухомий спосіб життя.

Михайло Шуранов вважає, що якщо навіть щодня харчуватися один раз на добу в цьому закладі – проблем зі здоров'ям не буде. Варто лише слідкувати за кількістю спожитих калорій і урізноманітнювати раціон під час інших прийомів їжі.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте