Хто ворог рівненського кандидата Олега Червонюка

Олег Червонюк
Джерело
Фото з вітальної листівки до свята Покрови

Це третій матеріал із серії публікацій про п᾽ять основних, на думку редакції порталу «Четверта влада», кандидатів в нардепи по Рівному.

У своїй політичній рекламі в газеті Рівнеради «Сім днів» Олег Червонюк стверджує, що дуже не любить брехню. Надає перевагу хоч і гіркій, але правді. В цьому портал «Четверта влада» поділяє декларацію пана Червонюка. Тому давайте пошукаємо правду разом.

Скажи мені хто твоя дружина…

Олег Червонюк газеті «Рівне вечірнє» каже, що йому буцім-то закидують, що в його команді представники Партії регіонів. Відповідає він так: «В моїй команді 500 людей в Хмельницькому та 250 в Рівному (має на увазі працівників підприємств – авт.) і коли я брав їх на роботу, то не питав про партійність».

А 25 жовтня у рекламі в газеті «Рівне-ракурс» Олег Червонюк закликав «Не голосуйте за Партію регіонів!». В соцмережі Фейсбук Олег Червонюк перепощує плакат з твердженням, що Партія регіонів – це ворог країни, водночас позиціонуючи себе як українського патріота.

Однак дружина Олега Червонюка – нещодавно представляла цих «ворогів», а значить, за логікою, має бути ворогом патріота Олега Червонюка. І наразі це приховують.

Галина Червонюк – депутат Хмельницької обласної ради, була членом партії «Сильна України». Після саморозпуску партії та злиття з Партією регіонів Галина Червонюк приєдналася до фракції Партії регіонів в Хмельницькій обласній раді.

Окрім цього, Галина Червонюк 12 травня 2012 року стала членом Партії регіонів.

Інформація про це була розмішена як мінімум до 5 жовтня 2012 року на сайті Хмельницької обласної ради.

Проте невдовзі хтось прибрав цей незручний для рівненського кандидата в депутати Олега Червонюка факт, і тепер вам не вдасться знайти підтвердження цьому на сайті Хмельницької облради (необхідно дивитися «кеш» – сторінку цього сайту, збережену пошуковиком Google).

Той факт, що Галина Червонюк входить до складу фракції Партії регіонів, підтверджують і журналісти хмельницької газети «Проскурів». Станом на 25 жовтня 2012 року, на сайті Хмельницької облради зазначено, що Галина Червонюк не входить до жодної фракції.

На цих скрін-шотах можна порівняти інформацію на сайті облради ДО та ПІСЛЯ чистки (щоб збільшити картинки - відкрийте їх у новій вкладці).

Портал «Четверта влада» запитав Олега Червонюка як так, що він проти Партії регіонів, а його дружина в команді Партії регіонів.

– На сесії якийсь дурень сказав таке, і це зафіксували (і висіло воно на сайті Хмельницької ради близько п᾽яти місяців? – авт.), – пояснює Олег Червонюк. – Насправді вона ніякої заяви не писала і ніколи не була ні в партії, ні у фракції «Партії Регіонів», – стверджує Олег Червонюк.

Що за рух «Льонокомбінат»

У розмові в газеті «Рівне вечірнє» Олег Червонюк хвалився 30-ма тисячами членів руху «Льонокомбінат».

Про особливості залучення рівнян до Громадянського руху «Льонокомбінат», який працює над становленням позитивного іміджу Олега Червонюка, розповіла порталу «Четверта влада» знайома головного редактора порталу «Четверта влада», до якої випадково звернулась агітатор руху «Льонокомбінат»:

– Ще в 2011 році я зустріла знайому, яка попросила мене вступити в громадську організацію «Льонокомбінат». Ця знайома не мала роботи, а тому влаштувалася агітатором на Льонокомбінат. Зараз вона в наметі «За Червонюка» стоїть.

Кажу, а нащо це мені. Ну як нащо – каже, он вони подарунки до свят дають, газету безкоштовно. Вона розповіла, що ходить переважно за адресами колишніх працівників Льонокомбінату.

Після цього для рівнянки почали приносити газету «Льонокомбінат» (головний редактор газети – ведуча телеканалу «Рівне 1» Світлана Сирота – авт.), на Новий рік принесли цукерки, а на Пасху пасочки у фірмовій коробочці з написом «Льонокомбінат».

Останнє, що дали, нещодавно, – це білу футболку з написом «Льонокомбінат».

Такі речі юристи і громадські спостерігачі оцінюють як непрямий підкуп виборців.

– Знайомій потрібно було чим більше людей записати в цей рух, то я ще записала чоловіка і сваху, – розповідає рівнянка. – Свасі нещодавно прийшла листівочка від Червонюка. Він запрошує голосувати.

Олег Червонюк в серпні 2012 року організував працівників Льонокомбінату і пенсіонерів на мітинг під митницею, а потім під Рівненською облдержадміністрацією, через перешкоджання митників у розмитненні обладнання для комбінату. Все б зрозуміло – працівники відстоюють свої права, але що це все ж не правозахисна, а передвиборча акція, свідчать прапорці з написами «Олег Червонюк». Фото порталу «Четверта влада»

Позиція кандидата

Опозиційна риторика і критика опозиціонерів та влади у Олега Червонюка схожа на риторику Віталія Грицака, який позиціонує себе третьою силою. Але є й свої дивності.

Олег Червонюк ставить в приклад і орієнтується на розвиток промисловості в Китаї і наполягав, що мінімальна зарплата в Китаї 500 доларів і там ніхто не голодує.

Не відомо, чи це прогалина в знаннях пана Червонюка, чи просто маніпуляція цифрами. Але за інформацією порталу mojazarplata.com.ua станом на травень 2011 року зарплата в Китаї від $77 до $173 в залежності від регіону. В багатших провінціях доходить до 200 доларів.

А ще в Китаї використовують дитячу працю.

Зацікавили деякі дивні передвиборчі обіцянки пана Червонюка.

Так, якщо вірити його програмі, то йому потрібно стати народним депутатом, щоб створити на Льонокомбінаті 1987 робочих місць, увести в експлуатацію швейну фабрику, продовжувати впроваджувати сучасні світові технології на Льонокомбінаті.

Все це написано у розділі «Передвиборча програма» у плакатах, що вже висять на виборчих дільницях.

Чомусь завжди здавалося, що основна робота депутатів – законотворчість – підготовка і підтримка законів, які покращуватимуть життя суспільства і сприятимуть розвитку країни.

Журналіст газети «Рівне вечірнє» запитала пана Червонюка чи підтримує він оголошення імпічменту Президенту Януковичу, про який говорить опозиція.

(в Конституції України імпічмент визначається, як особлива процедура притягнення до відповідальності Президента України, що поєднує юридичну, кримінальну і конституційну відповідальність, які реалізуються шляхом осуду Президента, дострокового припинення його повноважень і усунення з посади.

Конституція України визначає підставою для імпічменту вчинення державної зради або іншого злочину, які підпадають під дію кримінального закону).

Олег Червонюк відповів так:

– Ну а чого його не оголосити? Це така справа, оголосили імпічмент, хай Президент приходить відчитається, чого ж його не оголосити, можна… Але я б сьогодні хотів би, щоб міський голова Рівного вперше відчитався за три роки.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте