100 мільйонів гривень держсубвенції отримала Рівненщина на реконструкцію комунальних доріг

Дорога між Рівним і Острогом
Джерело
Ілюстраційне фото порталу ЧЕТВЕРТА ВЛАДА

Рівненська область отримала на реконструкцію комунальних доріг 100 мільйонів гривень держсубвенції. З них тридцять мільйонів гривень розподілять між містами, тридцять – між районами. Ще сорок мільйонів становить обласна частка. Гроші зі столиці уже надійшли.

На засіданні бюджетної комісії обласної ради затвердили перелік об'єктів, які першочергово потребують реконструкції, пише rtb.rv.ua.

Директор департаменту з питань будівництва та архітектури обласної державної адміністрації Юрій Сідлецький наголошує, що субвенція піде саме на капітальні ремонти.

За ці гроші комунальники не лататимуть ями та вибоїни, якими після цієї зими масово засіяні шляхи області. Втім, нарікає чиновник, попри те, що сума субвенції більша ніж минулого року, кардинально ситуація з якістю доріг не покращиться. Каже, загалом по Україні на це потрібно сотні мільярдів гривень.

– Щоб нам відновити дороги, треба хоча б на рік сто мільярдів вкладати в реконструкцію наших доріг. Кожен рік по сто мільярдів, тоді за 15-20 років ми доведемо рівень доріг до європейського рівня. А сьогодні ми користуємось тим, чим користуємось, – резюмує Юрій Сідлецький.

ЧЕТВЕРТА ВЛАДА надіслала запит департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА з проханням надати повний перелік доріг, які заплановані до капремонту у 2013 році. Після отримання відповіді оприлюднимо цей список.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте