Хомко пригощає поляків у «Ліоні», який захопив землю рівнян

Ресторан «Ліон», який самовільно захопив частину території парку Шевченка
Джерело
«Четверта влада»

Поки міська влада Рівного та правоохоронці імітують боротьбу із самозахопленням землі рестораном «Ліон» у рівненському парку Шевченка, виконавчий комітет Рівненської міської ради, за рахунок коштів платників податків, пригощає у цьому закладі іноземну делегацію.

Рівненська міська рада, у відповідь на запит «Четвертої влади», повідомила хто у Рівному організовує харчування офіційних іноземних делегацій та делегацій з інших міст.

Виявилося, що відділ міжнародних зв'язків Рівненського міськвиконкому у травні 2013 року організував харчування для офіційної делегації з Польщі в ресторані «Ліон».

Делегація гостювала у Рівному протягом 16-19 травня. За цей час, за кошти місцевих платників податків, харчувалася у ресторані «Мармелад», ресторанно-готельному комплексі «Скольмо», ресторані готелю «4*4», кафе-барі «Хвилинка», ресторані «Ліон», ресторанному комплексі «Колиба».

Загальна вартість харчування цієї делегації - 12 344 гривні. деталізації за кожним окремим рестораном міська рада не вказала.

Нагадуємо, ресторан «Ліон» вже кілька років поспіль самовільно користується земельною ділянкою парку, незаконно здійснюючи на ній підприємницьку діяльність

В цей час влада і правоохоронці роблять голосні заяви, імітуючи боротьбу. А для ресторану це обходиться в кількасот гривень штрафу.

Разом з тим міський голова Рівного Володимир Хомко, який за своєю посадою також очолює міськвиконком, як з'ясувалося, не проти дати за рахунок платників податків, прибуток скандальному ресторану.

Відповідаючи у серпні цього року на запитання журналіста «Четвертої влади» стосовно ситуації з «Ліоном», сказав, що не знає, що він ще може зробити на своїй посаді, окрім того, що «повіситися»:

Володимир Хомко

– А як мені реагувати? Піти повіситися в «Ліоні»? – каже Володимир Хомко. – Є прокуратура, є міліція... Я зробив все, що треба... У мене немає військових формувань, я написав у ті інстанції, які повинні цим займатися. Якщо є рішення суду, то виконавча служба має це робити. Чому виконавча служба не виконує свою роботу, я не знаю.

«Четверта влада» звернулася за коментарем до міського голови.

Через керівника відділу інформаційно-аналітичної роботи Рівненської міськради Олеся Лопачука поставили запитання Володимиру Хомку, як так сталося, що міськвиконком за бюджетний кошт пригощав делегацію в ресторані, з яким влада нібито веде боротьбу.

Олесь Лопачук категорично повідомив, що відповідь на це питання буде дана лише письмово, після оформлення відповідного запиту на інформацію. 

Вважаємо, що це і є відповідь міського голови на озвучене запитання.

Оскільки ми не просили надати публічну інформацію, а звернулися лише за коментарем з приводу інформації, яка нам уже відома. Разом з тим, якщо Володимир Хомко бажає якось пояснити своїм виборцям, чому він підігрує тим, хто порушує права рівнян, ми готові оприлюднити його пояснення.

Натомість що ще можна зробити, знають громадські активісти та журналісти, які провели вже три акції на самозахопленій ділянці та готуються прибрати незаконно встановлені рестораном конструкції із землі парку.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте