Рівненський ресторан «Ліон» намагається відкупитись за захоплену землю

Анатолій Онищук (кажуть, що реальний власник ресторану, хоч він і називається колишнім власником), та його брат Григорій Онищук (на задньому плані) намагались ввести в оману громадських активістів, договором про лоткову торгівлю в містечку атракціонів
Джерело
«Четверта влада»

У вересні 2013 року стало відомо, що в розпал скандалу із самозахопленням рестораном землі рівненського парку ім. Шевченка, хтось підписав договір на лоткову торгівлю у парку з керівником  ТзОВ «Фірма-Ліоніс», однією із структур власників ресторану «Ліон».

Коли і ким підписаний цей договір вивчала «Четверта влада». 

ПРОДОВЖЕННЯ ТЕМИ: Виявилося, що справжній власник ресторану, який захопив землю парку у Рівному – депутат від Партії регіонів

Директор об’єднання парків Андрій Мощанецький  у відпустці. До нього не можуть додзвонитися ні журналісти, ні громадські активісти.

Саме він може підтвердити або спростувати чи договір про лоткову торгівлю в містечку атракціонів, який показують представники ресторану, був укладений 17-го липня 2013 року, а чи він був укладений заднім числом у вересні, після громадського протесту.

Угода датована 17-м липня. Цією угодою власник ресторану «Ліон» наразі прикривається, вважаючи що вона дає право й надалі використовувати самозахоплену землю.

Хоча насправді в угоді йде мова про дозвіл на здійснення «лоткової торгівлі морозивом, напоями, готовими кондитерськими виробами, холодними закусками» без зазначення де саме в парку і на якій площі (але із зазначенням, що в атракціонному містечку).

«Четверта влада» стикнулася з тим, що деякі відповідальні чиновники бояться відкрито говорити про діяльність ресторану. Це наштовхує на підозру, що ресторан «кришує» хтось високопоставлений або представники кримінального світу.

На громадській акції про те, що знає хто «кришує» ресторан, висловився і депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець. 

Нагадуємо, приблизно у цей же час, коли ніби-то був укладений вищезгаданий договір (в другій половині липня) міський голова Рівного Володимир Хомко, який, як керівник міста, відповідальний за діяльність міського парку, відповідаючи на питання журналістів, що він може зробити у ситуації, коле ресторан захопив землю рівнян, казав дослівно таке:

– А як мені реагувати? Піти повіситися в «Ліоні»?.. Є прокуратура, є міліція... Я зробив все, що треба... У мене немає військових формувань, я написав у ті інстанції, які повинні цим займатися. Якщо є рішення суду, то виконавча служба має це робити. Чому виконавча служба не виконує свою роботу, я не знаю.

Володимир Хомко: А як мені реагувати? Піти повіситися в «Ліоні»?..

«Четверта влада» звернулася до дирекції парку за роз'ясненням, що це за угода і де саме мають бути розміщені торгові точки, про які в ній йдеться.

У парку повідомили, що директор Андрій Мощанецький з 2-го вересня до кінця місяця у відпустці, а в.о. директора Олег Леонтіюк порадив з цими питаннями звернутися в бухгалтерію підприємства.

– Договір не має додатків, які б визначали місце розташування торгових точок, – розповідає в.о. головного бухгалтера Вікторія Анатоліївна (жінка відмовилася називати своє прізвище – авт.). – Це все обумовлюється усно. Тобто за цим договором вони можуть будь-де на території парку розташовувати торгові точки.

– Але ж у пункті договору 4.1.2. говориться, що торгівля має відбуватися на території містечка атракціонів, – журналіст.

– Це помилка тексту.

Очевидно, так само помилкою тексту є те, що у пункті 6.3 не вказано, який саме штраф має сплачувати власник торгових точок за невиконання умов договору.

Однак твердження бухгалтера, що це помилка, не скасовує цих пунктів у договорі.

Очевидно, такі «помилки тексту» виникли через поспіх, з яким укладався договір.

Про те, що договір укладений заднім числом, у розпал громадської компанії з протидії самозахопленню землі, свідчить і дата оплати. В бухгалтерії розповіли, що 18-19 вересня власником «торгових точок» було сплачено 12 тисяч гривень за липень-серпень.

Однак в договорі у п.5.2 зазначено, що власник «точок» повинен сплатити наперед, до початку торгівлі.

Виходить, що договір не встигли укласти – відразу порушили.

Тож оплата зроблена в переддень четвертої акції громадських активістів, спрямованої на захист землі парку. Цим і пояснюється те, чому представники ресторану не показали такий договір ще під час першої громадської кампанії 1-го вересня.

Станом на 21-ше вересня нічого не знав про існування такого договору і заступник директора парку, депутат Рівнеради Анатолій Чугуєвець.

Також бухгалтер парку заперечила слова директорки ресторану «Ліон» Наталії Цибульської, що до цього договору були якісь попередні договори. За словами бухгалтера, ніяких інших договорів до цього не було.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ресторан прив’язав тросами свої меблі на захопленій землі (8 фото)

Представники парку «відхрестились» від цієї «торгової точки», оскільки вона виявилась сьомою. Вони сказали, що це майданчик належить тенісному корту, а вони його тільки прикрасили. Однак у цій альтанці також стоять меблі ресторану

Перша акція – у вигляді пікніку на захопленій землі парку – відбулася 1-го вересня цього року.

Під час другої акції, яка відбулася 7-го вересня, рівняни захищали землю парку музикою.

Під час третьої зустрічі домовилися звернутися до міськвиконкому з приводу демонтажу протизаконно встановлених альтанок та меблів, а також вирішили організувати «суботник», який, власне, і відбувся 21-го вересня.

«Четверта влада» звертається до рівненських податківців, прокуратури і управління торгівлі та громадського харчування Рівненського міськвиконкому з проханням перевірити, чи дійсно ТзОВ «Фірма-Ліоніс» проводить торгівлю з лотків і сплачує податки з зарплат своїх працівників, а також чи відповідає договір цієї фірми з парком та дата проплат за договором вимогам законодавства.

«Четверта влада» звернулася через прес-службу до міського голови Рівного Володимира Хомка із запитанням чи відомо йому про існування такого договору і яка його позиція з цього приводу.

Однак вже вчетверте (тільки з тих випадків, що зафіксовані журналістами) міський голова відмовив в усній відповіді «Четвертій владі», вчергове підтверджуючи дискримінацію журналістів видання.

Така дискримінація містить ознаки порушення міським головою Рівного статті 7 Закону України «Про інформацію», в якій зазначається, що «держава гарантує всім суб'єктам інформаційних відносин рівні права і можливості доступу до інформації».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте