Новий рівненський начальник міліції – фігурант листа про «міліціонерів-наркодилерів»

Дмитро Лазарєв
Джерело
Фото dt.ua

Газета «Дзеркало тижня» 23 червня 2011 року написала статтю про Дмитра Лазарєва, який нині має замінити на посту головного міліціонера Рівненщини генерала міліції Василя Лазутка.

Подаємо повністю передрук цієї статі:

Могильов призначив першим заступником начальника ГУБОЗу фігуранта листа про «міліціонерів-наркодилерів»

Сьогодні начальник Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Едуард Федосов представив особовому складу Главку свого першого заступника - підполковника міліції Дмитра Лазарєва.

На цю посаду його було призначено наказом Міністра внутрішніх справ України Анатолія Могильова № 813 о/c, повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

До цього, як повідомляється, Д.Лазарєв обіймав посаду Першого заступника начальника ГУМВС України у Харківській області - начальника УБОЗ.

Ім`я Д.Лазарєва багаторазово згадувалося у скандальному контексті в інтернет-ЗМІ. Так, у 2006 році сайт "Майдан" розмістив відкритий лист міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, нібито підписаний начальником ВБНОН Фрунзенського РВ ХМУ УМВС України в Харківській області Конузом А.Я.

У ньому, зокрема, йдеться: "з приходом в УБНОН Харківської області (м. Харків, вул. Постишева, 49) в якості керівника цього підрозділу майора міліції Лазарєва Д, наркотики «потекли» до Харкова рікою".

Згодом Олександр Сирота, у той час представник міністра МВС, повідомляв, що "автор цього листа категорично заперечував і всіляко заперечував свою участь в його написанні". Тим не менше, за мотивами листа була організована міністерська перевірка, яка, за словами О.Сироти, прийшла до висновку, що інформація, викладена в листі, «підтверджується частково».

Що саме підтвердилося, О.Сирота не повідомив, але запевнив, що звільнення з посади начальника УБНОН Д.Лазарєва ніяк не було пов`язано з висновками, до яких прийшли перевіряючі:

«Безумовно, я спілкувався тоді з Лазарєвим. Як він пояснював, два факти спричинили тоді появу цього листа. По-перше, вони дуже активно почали перевіряти кілька аптек, які не приховують, що у них можна придбати трамадол без рецепта.

І, по-друге, пан Лазарєв перебував тоді в певних, не дуже далеких, родинних стосунках з Добкіним... Лазарєв пішов не за результатами перевірки. Він не хотів, щоб з його ім`ям були пов`язані якісь розмови про мера міста», цитують екс-представника міністра "Комментарии".

Що стосується згаданої "спорідненості" з Добкіним, то, як уточнює "Украина криминальная", Д.Лазарєв - "колишній чоловік сестри колишньої дружини Добкіна".

Там же йдеться: "Стрімке кар`єрне зростання Лазарєва почалося з виходом на політичну арену нинішнього мера Харкова Михайла Добкіна (стаття датована серпнем 2008 року).

За якихось кілька років пан Лазарєв стає начальником відділу, а потім - начальником УБНОН, зібравши під своїм початком основних торговців наркотиками в регіоні", і повідомляється, що він "«закрив» всі оперативні матеріали по сімейству Добкіних".

За офіційною інформацією, службу в міліції Лазарєв Д.В. почав в 1995 році в елітному підрозділі - УБОЗ УМВС України у Харківській області на посаді помічника оперуповноваженого відділу швидкого реагування «Сокіл».

У 2005-му був призначений на посаду начальника міжрайонного відділу по боротьбі з організованою злочинністю у м. Мерефа та м. Чугуєві УБОЗ УМВС України у Харківській області.

У 2005 році був призначений заступником начальника Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Харківській області та в 2006-му вже очолив цей підрозділ.

2006-2007 рр. - начальник оперативно-пошукового відділу карного розшуку при ГУМВС України в Харківській області.

2007-2008 рр. - перший заступник начальника ХМУ ГУМВС України в Харківській області.

23 травня 2010 року Дмитро Лазарєв очолив Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України у Харківській області.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте