Як у Рівненському окружному адмінсуді голову по-сімейному переобирали

Дружна «сім`я» суддів Рівненського окружного адмінсуду одноголосно обрала собі нового-старого голову Василя Шарапу
Джерело
«Четверта влада»

16 квітня о 17.20 приміщення Рівненського окружного адмінсуду охороняють близько десятка «грифонівців». Частина з них – поруч з кабінетом на першому поверсі, куди запросили громадських активістів та журналістів, повідомивши, що саме тут відбудуться збори.

На зборах мають обрати голову суду.

Нагадуємо, на вимогу Закону «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», передбачено що всі голови судів та секретарі судових палат вважаються такими, що звільнені з адміністративних посад.

1

Судді сходяться вчасно. Збори оголошені на 17.30.

2

Серед присутніх суддів – і Оксана Дудар, відома двома скандальним рішеннями про заборону мирних зібрань у Рівному:

2

Василь Шарапа, який став екс-головою Рівненського окружного адмінсуду на вимогу Закону «Про відновлення довіри до судової влади в Україні», оголошує кількість присутніх.

У залі – 13 із 15-ти діючих суддів. Відсутні судді Тетяна Кравчук та Дмитро Махаринець. Як каже Василь Шарапа – за станом здоров`я.

4

Перед початком офіційної частини зборів громадський активіст Сергій Волков пропонує суду  обрати голову  два етапи.

5
Сергій Волков пропонує вибори голови суду в два етапи

Після затвердження кандидатури голови суду, на думку Сергія Волкова, кандидат мав би прийти на засідання Люстраційного комітету та дати відповіді на детекторі брехні. 

6

Судді кажуть, що перед тим, як розглядати цю пропозицію, слід розпочати власне збори, обрати головуючого, секретаря та рухатися за порядком денним.

Судді обирають головуючого зборами екс-очільника суду Василя Шарапу (як найбільш досвідченого, за словами судді, яка запропонувала кандидатуру свого шефа – авт.).

Обирають секретаря зборів та лічильну комісію. Усі голосування за цими питаннями вирішуються одноголосно. Громадські активісти жартують, що суд схожий на сім`ю:

7

Одноголосно підтримують судді і пропозицію внести прізвища всіх своїх колег в бюлетень для голосування.

8

Поки лічильна комісія готує бюлетені, громадські активісти спілкуються з Василем Шарапою про скандальні рішення суду щодо заборони у Рівному мирних акцій під стінами ОДА та міліції.

9
На збори завітав і спостерігач від ОБСЄ Річард Гоуд (крайній праворуч), разом з перекладачем, який прийхав на Рівненщину спостерігати за виборами

10

Виявляється, Василь Шарапа повністю підтримує свою підлеглу Оксану Дудар. На її захист стають і інші працівники суду.

Василь Шарапа, як аргумент на заборону мітингів у грудні 2013 року в Рівному, наводить нинішні події на сході України (фактично ставлячи знак рівності між подіями на Майдані та нинішніми збройними захопленнями диверсантами РФ та колабораціоністами будівель на сході України – авт.).

Також Василь Шарапа вважає, що Закон про відновлення довіри до судової влади в Україні є розправою над суддями.

А на засідання Люстраційного комітету очільник суду не прийде, бо це не передбачено законом.

Зрештою – голосування за кандидатів на голову суду і підрахунок голосів. 

12

Усі бюлетені складають акуратно на одну «стопочку»:

13

Лічильна комісія готує протокол зборів. На її столі – бюлетені з позначками за Василя Шарапу як нового голову Рівненського окружного адмінсуду:

14

13 присутніх суддів – 13 голосів на підтримку екс-очільника суду в якості нового керівника.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте