Яких силовиків уже люстрували на Рівненщині

Дмитро Лазарєв припав до душі в якості головного міліціонера Рівненщини частині активістів Майдану. У березні цього року його звільнили, тепер позбавили права обіймати керівні посади протягом десяти років
Джерело
«Четверта влада»

В Україні починають звільняти чиновників відповідно до Закону України «Про очищення влади». Під люстрацію потрапили уже кілька колишніх і нинішніх високопосадовців з Рівненщини. 

Імена всіх, кого звільняють відповідно до положень Закону України «Про очищення влади» розміщують в спеціально створеному реєстрі

Так, у реєстрі вже можна знайти Василя Присяжнюка, який працював заступником начальника Головного управління міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України.

Із липня 2010 року до 2013 року Василь Присяжнюк був прокурором Рівненської області

Потрапили під люстрацію і екс-заступники прокурора Рівненської області Валерій Патрикей та Анатолій Хомич.

Валерій Патрикей
Анатолій Хомич

Звільнили відповідно до Закону України «Про очищення влади» і колишнього керівника Управління МВС України в Рівненській області Дмитра Лазарєва.

Нагадуємо, Дмитра Лазарєва представили колективу рівненської міліції в якості начальника 16 січня 2014 року. 3 березня він подав рапорт на звільнення. На такий крок його змусила піти вказівка з Міністерства внутрішніх справ.

Начальник УМВСУ в Рівненській області Дмитро Лазарєв подав 3 березня рапорт на звільнення. На такий крок його змусила піти вказівка з Міністерства внутрішніх справ.

Під звільнення потрапили і колишній заступник начальника управління СБУ в Рівненській області Олег Назарук.

Олег Назарук

Та його колега заступник начальника управління – начальник відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ у Рівненській області Віталій Петренко.

Усім вони звільнені відповідно до підпункту 1 пункту 2 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про очищення влади». Їм усім також заборонено займати посади, щодо яких здійснюється очищення влади (люстрація) протягом 10 років.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте