Міністр освіти вважає незаконним розпорядження Хомка, який заборонив йти у садочки не рівненським дітям

Мер Володимир Хомко хоче, щоб не прописані у Рівному діти не відвідували місцеві садочки
Джерело
Архівне фото

Міністр освіти Лілія Гриневич вважає «таким, що не має правового підгрунтя» усне розпорядження мера Рівного Володимира Хомка про заборону ставити у чергу в дитячих садочках дітей, чиї батьки не зареєтровані у місті.

Про це вона повідомила у пререписці рівненському політику, головному опоненту Хомка на минулих місцевих виборах Дмитру Якимцю.

Він звернувся до Лілії Гриневич, аби вона прокоментувала ситуацію в Рівному із дитячими садочками для «не місцевих». 

Скріншот переписки Дмитра Якимця

«Міський голова дав усне розпорядження не записувати до рівненських дитячих садочків дітей, які не зареєстровані в Рівному, навіть якщо вони роками проживають тут, а їхні працюючі батьки сплачують податки у бюджет міста.

На моє звернення з цього приводу профільний міністр зазначила: «Таке розпорядження не має правового підгрунтя» і попросила повідомити її про подальший розвиток подій», – пише Дмитро Якимець у своєму Facebook.

Журналісти телеканалу «Рівне 1» вже повідомляли про проблему.

Володимир Хомко прокоментував газеті «Рівне вечірнє» чим мотивоване таке його розпорядження.

– Є моє усне розпорядження – тих, хто не прописаний у Рівному, не ставити в електронну чергу до дитячих садків. Письмового розпорядження не буде.

Несправедливо, що ми будемо витрачати свої субвенції на дітей з інших територіальних громад. Там, де прописані, там нехай і ходять у дитячі садки. Якщо ми дозволимо з сіл дітям йти у дитячі садки Рівного, то туди не потраплять рівненські.

Прописуйтеся у Рівному і ходіть у дитячий садок тут. Якщо не згідні – робімо референдум. У дитсадках міста не вистачає 1000 місць. Ті, які вивільняться завдяки вказівці, будуть для людей, які живуть і платять гроші у Рівному.

Має бути, як у цивілізованих країнах. У США, наприклад, ви не поведете дитину у школу району, де не проживаєте. Але якщо, наприклад, діти з Обарова хочуть ходити до рівненських шкіл та дитсадків – нема проблем, бо ми з'єднаємося з цим селом в одну громаду, – розповів Володимир Хомко. 

«Треба відмітити, що згадане хитре розпорядження пана Хомка є усним бо він чудово розуміє його незаконність. Тому він боїться підписати його, але перекладає відповідальність на працівників освіти.

Тому я звертаюся до відділу освіти міськвиконкому та до завідуючих ДНЗ міста – добре подумайте перш ніж виконувати незаконне та фактично не існуюче розпорядження. Бо відповідати перед законом за його виконання будете саме ви!», – написав Дмитро Якимець.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте