Депутату Рівнеради загрожує ув'язнення через стрілянину: справу передали до суду

Обвинувальний акт щодо стрілянини депутата Рівнеради Василя Немеша передали до суду
Джерело
Фото з архіву

Рівненська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за підозрою депутата Рівненської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень.

Його підозрюють у злочинах передбачених ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу) та ч.2 ст.345 КК України (насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.

«Зібраними у матеріалах кримінального провадження доказами встановлено, що депутат місцевої ради під час проведення працівниками поліції санкціонованих обшуків за конкретною адресою у м. Рівне вчинив останнім опір.

Застосував для цього предмет, який являється короткоствольною вогнепальною зброєю – пристроєм (пістолетом) моделі «ВІЙ», який призначений для стрільби патронів, споряджених еластичними снарядами травматичної дії.

Перебуваючи в коридорі загального користування багатоквартирного будинку, депутат намагався не допустити правоохоронців до квартири та, демонструючи пістолет, погрожував, що вистрелить у їх бік» – йдеться у повідомленні прокуратури.

Під час спроби правоохоронців зупинити протиправні дії чоловіка, той вистрелив із зброї не менше 4-х разів. Кулі ні в кого не влучили, однак внаслідок фізичної боротьби було завдано тілесні ушкодження середньої тяжкості працівнику поліції.

Тепер долю обвинуваченого визначить суд.

Найсуворіше покарання, яке передбачено законодавством за вчинення вказаних злочинів, – позбавлення волі на строк до 5 років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу Рівненського відділу поліції ГУ Нацполіції в Рівненській області за процесуального керівництва групи прокурорів Рівненської місцевої прокуратури.

Мова йде про депутата Рівнеради Василя Немеша.

Його мобільний наразі відключений, тож поспілкуватися з ним не вдалося. Водночас, як уже повідомляла «Четверта влада», Василь Немеш раніше запевняв, що стріляв у підлогу. 

– Співробітники міської поліції прийшли з рішенням судді на обшук даної квартири. Але вони не мають право її обшукувати, – казав депутат. – Мене попросили захистити, не пустити.

А ось як описував події того дня заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

Нагадуємо, нещодавно Василь Немеш передумав судитися із редактором порталу «Четверта влада».

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте