Затриманого на хабарі декана РДГУ поки що не судитимуть

Дмитро Сингаївський працює далі
Джерело
Фото з групи фізико-технологічного факультету в соцмережі «Вконтакте»

Декана фізико-технологічного факультатету Рівненського державного гуманітарного факультету Дмитра Сингаївського, якого влітку затримали на отриманні хабара в 1 тисячу 400 доларів, поки що не судитимуть.

Суддя Рівненського міського суду Віктор Кухарець повернув обвинувальний акт прокурору, не продовжив домашній арешт Сингаївському, який й надалі працює в РДГУ на посаді декана. 

Про це стало відомо «Четвертій владі» з судової ухвали Рівненського міського суду. 

24 січня прокурор Василь Данілей звернувся до суду з обвинувальним актом, яким Дмитра Сингаївського обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 368 КК України «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» – злочин середньої тяжкості, який передбачає основне покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Втім суд не призначав підготовче засідання, аже знайшов в документі (обвинувальному акті), який свідчить про завершення розслідування правоохоронців, ряд неточностей, а саме: «в обвинувальному акті не сформульовано обвинувачення у вчиненні злочину, натомість наведене формулювання обвинувачення лише дублює виклад фактичних обставин кримінального правопорушення, які прокурор вважає встановленими», – йдеться в ухвалі.

Суд вважає, що через недоліки обвинувального акта, неможливо призначити й забезпечити швидкий, повний та неупереджений судовий розгляд. Тому повернув документ на доопрацювання.

Крім того, суддя не задовольнив клопотання про продовження строку тримання Дмитра Сингаївського під домашнім арештом, залишив без розгляду усне клопотання про відсторонення його від посади декана. 

Прес-секретарка прокуратури Рівненської області Людмира Суржук розповіла «Четвертій владі», що прокуратура з таким рішенням суду не погоджується і вже готує апеляційну скаргу.  

19 серпня Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією затримали на хабарі декана фізико-технологічного факультету та голову однієї з відбіркових комісій РДГУ Дмитра Сингаївського.

фото
Фото з місця затримання Служби безпеки України

За інформацією СБУ, посадовець вимагав від батьків двох абітурієнтів тисячу чотириста доларів США.

Взамін він мав влаштувати двох випускників Перекальської школи Зарічненського району на денну форму навчання на спеціальність «Психологія».

Співробітники спецслужби затримали декана у центрі Рівного під час отримання всієї суми хабара від директора Перекальської ЗОШ з яким він безпосередньо домовлявся про все по телефону. 

У ході обшуків правоохоронці вилучили й інші кошти вдома та в автомобілі поблизу якого відбувалася передача грошей. 

Крім декана Сингаївського влітку на отриманні неправомірної вигоди від вступників затримали ще завкафедри української літератури Богдана Кир`янчука, який вже визнав свою вину. 

Загалом на Рівненщині за чотири роки на хабарах затримали вісьмох працівників навчальних закладів. Лише двох із них звільнили. Серед упійманих найбільше викладачів Рівненського державного базового медколеджу, всіх їх засудили за хабарі.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте