Завкафедри РДГУ, підозрюваного в хабарництві, триматимуть під домашнім арештом: реакція професора

Завідувач кафедри РДГУ Богдан Кир'янчук, під час обрання запобіжного заходу, свою вину визнав і каже, що розкаюється.
Джерело
Фото Дениса Грищука

31 липня Рівненський міський суд обрав запобіжний захід для завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир'янчука, якого кілька днів тому затримали на хабарі.

Про це  «Четвертій владі» розповіла прес-секретарка прокуратури Рівненщини Людмила Суржук. За її словами, прокуратура клопотала про цілодобовий домашній арешт.

Згідно з ухвалою суду, Богдан Кир'янчук зобов'язаний перебувати під домашнім арештом в період 21.00-07.00.

Суддя, яка прийняла цю ухвалу – Кристина Ореховська.

Сам підозрюваний Богдан Кир'янчук свою вину визнає. Розповідає, що у цій справі спілкувався з малознайомим посередником.

– Спочатку звернувся до мене інший хлопець, – каже під час судового засідання Богдан Кир'янчук. –  І було таке прохання, щоб допомогти влаштувати одного хлопця.

Захисник підозрюваного в суді аргументував, що Богдан Кир'янчук нині не має важелів впливу на свідків, а також не має доступу до документів, тому потреби в цілодобовому арешті немає. А сам Богдан Кир'янчук обіцяє з'являтися в суд чи на допити за першим же викликом.

– Я працюю ще в науковому плані, йде завершення роботи над докторською дисертацією, – каже Богдан Кир'янчук. – Часом треба вийти в бібліотеку. Визнаю свою провину і щиро каюсь.

Також сьогодні у суді планують розглянути клопотання прокуратури щодо відстронення освітянина від займаної посади.

Нагадуємо, 28 липня завідувача кафедри української літератури РДГУ Богдана Кир'янчука затримали під час одержання двох тисяч доларів неправомірної вигоди.

«Четверта влада» вивчала тему хабарництва у рівненських ВНЗ. У 2015-му році 55% опитаних нами студентів РДГУ повідомили, що давали хабарі принаймні один раз і лише 45% ніколи не робили цього у стінах вишу.

Також спілкувалися на цю тему зі студентами НУВГП.

Журналісти поспілкувалися із шістдесятьма студентами та випускниками вишу. Майже чверть із них відмовилися говорити про хабарництво у ВНЗ. Із 48 тих, хто погодився говорити – 42 людини стверджують, що хабарництво у «водному» є. А 26 із них, хоча б одного разу, давали хабара особисто.

Оновлено: Сьогодні ж суд, за клопотанням слідчого, відсторонив підозрюваного із займаної посади.

Якщо знайшли помилку - виділіть її і натисніть Ctrl+Enter.

Прокоментуйте